fbpx

klausiohannis-1523699227.jpg

Deși nu a fost o surpriză pentru cei mai mulți, având în vedere pozițiile exprimate anterior, declarația președintelui Klaus Iohannis a confirmat continuarea mandatului actualei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că nu va da curs propunerii ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA.

El a constatat că două instituţii ale statului au ajuns la concluzii diametral opuse cu privire la propunerea de revocare a şefei DNA, referindu-se la Ministerul Justiţiei şi la avizul negativ dat de CSM propunerii de revocare.

Şeful statului a precizat că motivele de revocare prezentate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să îl convingă.

”Unele rapoarte ale inspecţiei judiciare, hotărâri ale CSM sau decizii ale CCR au fost interpretate şi valorificate de ministrul Justiţiei într-un sens cel puţin diferit faţă de conţinutul lor. (...) Drept urmare, motivele de revocare prezentate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să mă convingă. De altfel, în mare parte, ele nici nu corespund preverilor legale aplicabile. În concluzie, nu voi da curs propunerii ministrului Justiţiei de revocare a doamnei Kovesi, procuror şef al DNA”, a declarat Klaus Iohannis.  

 

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat că Ministerul Justiţiei va sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul Preşedintelui, apreciind că şeful statului "nu are abilitarea legală şi nici competenţele funcţionale de evaluare a activităţii profesionale şi manageriale desfăşurate de procurorul şef al DNA".

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg