incendiu-rafinaria-astra-ploieti1.jpgUn incendiu urmat de o degajare mare de fum s-a produs joi după amiază în curtea rafinăriei Astra din Ploiești. 

UPDATE ora 14.45: Incendiul a fost lichidat însă două echipaje de pompieri acționează în continuare pentru răcirea rezervorului în care se află reziduri de păcură. 

Potrivit ISU Prahova, flăcările au izbucnit la un rezervor de produse petroliere. Fumul dens care se ridică din zona fostei rafinării este vizibil din mai multe zone ale orașului. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Evenimentul nu s-a soldat cu victime. 

Vă reamintim că evenimentul de astăzi nu este singular, mai mulți cititori reclamându-ne în repetate rânduri mirosul greu și fumul rezultat în urma dezefactării instalaților de prelucrare a petrolului de la rafinărie.

incendiu-rafinaria-astra-ploieti2.jpg

incendiu-degajare-mare.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.