29357207_1549864205133454_7964709816104910848_n.jpg

Conducerea Grupului Feroviar Român a reacționat la protestul spontan al angajaților care își desfășoară activitatea la rafinăriile din Ploiești (detalii AICI). Angajații GFR susțin că nu vor renunța la protest până când nu vr obține majorarea salariilor.

La solicitarea observatorulph.ro, conducerea GFR a transmis următorul punct de vedere:

”Astăzi, 19.03.2018, salariaţii care trebuiau sa îşi desfăşoare activitatea în tura de zi de pe platformele industrial Lukoil şi OMV Petrobrazi au refuzat să înceapă activitatea.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Menţionăm că între Patronat şi Sindicatul Reprezentativ la nivel de societate, era programată în data de 19.03.2018, o nouă rundă de discuţii în cadrul negocierilor purtate în vederea încheierii unui nou CCM, cel actual fiind valabil până la data de 01.04.2018.

Această acţiune ilegală a salariaţilor se doreşte a fi un factor de presiune în vederea negocierii noului CCM la nivel de GFR S.A.

GFR consideră că orice revendicare poate fi soluţionată numai prin negocieri purtate în acord cu prevederile cadrului legal şi în nici un caz prin acţiuni de forţă.

Raportat la această acţiune a salariaţilor care au încetat lucrul, GFR S.A. îşi rezervă dreptul de a demara toate acţiunile legale pentru protejarea intereselor sale economice cât şi pe cele ale celorlalţi angajati care au înteles/înteleg să respecte legea. Director General GFR S.A. Sorin Chinde”

Greviști: Nu renunțăm la protest!

În replică, angajații susțin că nu vor renunța la protest, având promisiunea colegilor din schimbul al treilea că nu vor intra în tură.

”Nu renunțăm până când nu vor obține salarii mai mari! Ne-a ajuns cuțitul la os!” a fost mesajul unuia dintre greviști transmis redacției noastre.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.