incident-trafic.jpg

După ce observatorulph.ro a publicat articolul Șoferul care s-a șicanat cu mașina de poliție neinscripționată, prin Ploiești, a fost amendat, mai mulți cititori au criticat modul de acțiune al agenților rutieri.

Ei au contestat dreptul polițiștilor de a interveni în trafic dintr-o mașină neinscripționată. Iată câteva dintre mesajele transmise:

”Orice nebun îți poate face semne dintr-o mașină să tragi pe dreapta, doar nu oprești. Trebuia să acționeze dintr-o mașină de poliție”. ”Dacă nu era o mașină oficială nu puteau să-l oprească în trafic pe acel șofer. A fost fraier că i-a ascultat”. ”Nu mi se pare normal să te trezești cu o mașină care să te blocheze în trafic, dacă nu are însemnele Poliției. Cred că este un abuz!”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit Art 35, alin. 2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, "participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege."

În plus, legislația nu stabilește obligativitatea polițistului de a acționa în trafic dintr-o mașină inscripționată cu însemnele MAI. ”Chiar și în timpul liber, polițistul poate interveni dacă asistă la o încălcare a legii”, susțin oamenii legii. 

VIDEO cu incidentul AICI

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.