incident-trafic.jpg

După ce observatorulph.ro a publicat articolul Șoferul care s-a șicanat cu mașina de poliție neinscripționată, prin Ploiești, a fost amendat, mai mulți cititori au criticat modul de acțiune al agenților rutieri.

Ei au contestat dreptul polițiștilor de a interveni în trafic dintr-o mașină neinscripționată. Iată câteva dintre mesajele transmise:

”Orice nebun îți poate face semne dintr-o mașină să tragi pe dreapta, doar nu oprești. Trebuia să acționeze dintr-o mașină de poliție”. ”Dacă nu era o mașină oficială nu puteau să-l oprească în trafic pe acel șofer. A fost fraier că i-a ascultat”. ”Nu mi se pare normal să te trezești cu o mașină care să te blocheze în trafic, dacă nu are însemnele Poliției. Cred că este un abuz!”

Potrivit Art 35, alin. 2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, "participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege."

În plus, legislația nu stabilește obligativitatea polițistului de a acționa în trafic dintr-o mașină inscripționată cu însemnele MAI. ”Chiar și în timpul liber, polițistul poate interveni dacă asistă la o încălcare a legii”, susțin oamenii legii. 

VIDEO cu incidentul AICI

 

Viața Prahovei
  • Miercuri, 21 Februarie 2018
  • De Roxana Tănase

Tentativă de suicid ieri noapte la Provița

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Provița, a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean Ploiești, după ce a încercat să se sinucidă. Bărbatul a fost găsit în comă. O...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești