incident-trafic.jpg

După ce observatorulph.ro a publicat articolul Șoferul care s-a șicanat cu mașina de poliție neinscripționată, prin Ploiești, a fost amendat, mai mulți cititori au criticat modul de acțiune al agenților rutieri.

Ei au contestat dreptul polițiștilor de a interveni în trafic dintr-o mașină neinscripționată. Iată câteva dintre mesajele transmise:

”Orice nebun îți poate face semne dintr-o mașină să tragi pe dreapta, doar nu oprești. Trebuia să acționeze dintr-o mașină de poliție”. ”Dacă nu era o mașină oficială nu puteau să-l oprească în trafic pe acel șofer. A fost fraier că i-a ascultat”. ”Nu mi se pare normal să te trezești cu o mașină care să te blocheze în trafic, dacă nu are însemnele Poliției. Cred că este un abuz!”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit Art 35, alin. 2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, "participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege."

În plus, legislația nu stabilește obligativitatea polițistului de a acționa în trafic dintr-o mașină inscripționată cu însemnele MAI. ”Chiar și în timpul liber, polițistul poate interveni dacă asistă la o încălcare a legii”, susțin oamenii legii. 

VIDEO cu incidentul AICI

 


Administrație
  • Marți, 17 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Salariile de la TCE vor fi majorate

După mai multe luni de negocieri și după înregistrarea conflictului de munca la ITM Ploiești, angajații de la SC Transport Călători Express au obținut o majorare a salariului de bază, dar și a...