Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

incident-trafic.jpg

După ce observatorulph.ro a publicat articolul Șoferul care s-a șicanat cu mașina de poliție neinscripționată, prin Ploiești, a fost amendat, mai mulți cititori au criticat modul de acțiune al agenților rutieri.

Ei au contestat dreptul polițiștilor de a interveni în trafic dintr-o mașină neinscripționată. Iată câteva dintre mesajele transmise:

”Orice nebun îți poate face semne dintr-o mașină să tragi pe dreapta, doar nu oprești. Trebuia să acționeze dintr-o mașină de poliție”. ”Dacă nu era o mașină oficială nu puteau să-l oprească în trafic pe acel șofer. A fost fraier că i-a ascultat”. ”Nu mi se pare normal să te trezești cu o mașină care să te blocheze în trafic, dacă nu are însemnele Poliției. Cred că este un abuz!”

Potrivit Art 35, alin. 2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, "participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege."

În plus, legislația nu stabilește obligativitatea polițistului de a acționa în trafic dintr-o mașină inscripționată cu însemnele MAI. ”Chiar și în timpul liber, polițistul poate interveni dacă asistă la o încălcare a legii”, susțin oamenii legii. 

VIDEO cu incidentul AICI

 


Administrație
  • Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
  • De Roxana Tănase

Posturi vacante în primării din Prahova

Mai multe administrații publice sau instituții aflate în subordinea acestora au scos la concurs mai multe posturile vacante. Primăria Comunei Berceni organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe...

Social
  • Vineri, 20 Aprilie 2018
  • De Roxana Tănase

Praful saharian a ajuns și la Ploiești. FOTO

Conducătorii auto din Ploiești s-au trezit cu mașinile pline de praf, în urma ploii de scurtă durată de azi-noapte. ANM a atenționat în urmă cu trei zile că în România a pătruns un front atmosferic care...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești