fbpx

platforme-focare-malu-rosu.jpg

În mai multe zone și cartiere din Ploiești sunt amenajate de mai mulți ani spații subterane pentru colectarea selectivă a gunoiului. O astfel de măsură a fost implementată pentru eliminarea poluării mediului, eliminarea mirosului greu din zonele cu ghene, dar și pentru evitarea riscului ca gunoiul menajer să fie împrăștiat de animalele fără stăpân. 

Chiar dacă această măsură este cât se poate de normală într-un oraș european, ploieștenii încă nu s-au obișnuit cu modul în care funcționează ghenele și transformă platformele de gunoi în adevărate focare de infecție. 

”Bună ziua, vă atașez pozele din Zona Malu Rosu 43-47 intrarea se face pe str. Claudiu cu situația pubelelor. Gunoiul nu a fost ridicat de 2-3 zile, este focar de infecție și mizerie, iar locatarii din împrejurimi nu mai au unde să arunce gunoiul menajer. Menționez că am anunțat situația la firma care se ocupă cu ridicarea gunoiului în decursul acestei zile. Construirea noilor pubele a fost făcută acum câteva luni și de atunci depozitarea gunoiului nu se poate face în acele pubele fiind mult prea mici pentru volumul gunoiul . Vă rog frumos să mă ajutați cu o postare, poate se sesizează persoanele în cauza. Mulțumesc!”, a fost mesajul trimis de către o cititoare pe pagina de facebook a ziarului

Contactat pentru un punct de vedere cu privire la situația descrisă mai sus, Cătălin Ioniță, directorul Rosal Ploiești a declarat următoarele: 

”Conform contractului încheiat cu ADI Prahova, la respectiva locație ridicăm gunoiul de trei ori pe săptămână. Cel mai recent a fost ridicat acum două zile, duminică. Avem o reală problemă cu oamenii care nu aruncă gunoiul în recipientele subterane ci preferă să îl depoziteze în jurul platformei. Este o problemă reală cu care ne confruntăm din ce în ce mai frecvent. Vă transmit fotografiile făcute de colegii care au mers să ridice gunoiul de acolo, fotografii din care veți putea vedea cum recipientele îngropate sunt goale în timp ce spațiul de deasupra platformei este plin cu gunoi” 

gunoi-malu-rosu.jpg

gunoi-malu-rosu2.jpg

gunoi-malu-rosu3.jpg

pubele-goale-subterane-mizerie-malu-rosu4.jpg

pubele-goale-subterane-mizerie-malu-rosu3.jpg

pubele-goale-subterane-mizerie-malu-rosu2.jpg

pubele-goale-subterane-mizerie-malu-rosu1.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro