fbpx

controale-itm-rahova.jpg

190 de firme au fost controlate de ITM Prahova în luna ianuarie. Au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 346 000 iar inspectorii au descoperit inclusiv persoane angajate fără forme legale. 

Comunicatul ITM Prahova

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat în luna ianuarie acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 346.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 190 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 314.500 lei. Totodată, inspectorii de muncă au sancţionat 14 angajatori care utilizau un număr de 42 de persoane fără a le fi întocmit forme legale de muncă, cu amenzi în valoare de 290.000 de lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 122 de controale şi 101 de angajatori au fost sancţionaţi. S-au aplicat amenzi în valoare de 31.500 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 14 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de către inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca accidente de muncă. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea unui echipament de muncă pentru că exista pericol de accidentare.

”Ţin să subliniez, din nou, câteva aspecte legate de importanța covârșitoare a prevenirii. Legea prevenirii, intrată de curând în vigoare, dă angajatorilor posibilitatea de a primi îndrumări înainte de a fi sacționați în urma controalelor autorităților.   În   domeniul securității și sănătății în muncă, acest lucru înseamnă că antreprenorii pot beneficia de consilierea inspectorilor de muncă pentru a evalua corect riscurile și pentru a îndrepta anumite greșeli. Trebuie stabilite foarte clar următoarele aspecte: principalele surse de pericol ale unității sau șantierului, măsurile care se impun pentru eliminarea pericolului sau, dacă este imposibil, reducerea și controlul riscurilor, măsurile care trebuie luate pentru a se asigura că acțiunile sau demersurile corective întreprinse sunt durabile și eficiente, astfel încât pericolul să fie eliminat sau controlat definitiv, programul de completare a măsurilor corective și numele persoanelor responsabile.” - Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro