furt-malluri-ploiesti.jpeg

Patru bărbați din capitală acuzați de polițiști că au prădat zeci de magazine din mall-urile din Ploiești și București au fost prinși. Polițiștii spun că indivizii găsiseră o metodă prin care să scoată dispozitivul de alarmă pus pe hainele de vânzare, asta în timp ce unul dintre ei ținea de vorbă vânzătorul sau chiar paznicul, ca să îi distragă atenția.

Cei patru bărbați au fost prinși în flagrant de polițiștii serviciului de investigații criminale din Sectorul 5. Țintele preferate de aceștia erau magazinele din mall-uri care aveau la vânzare produse scumpe, potrivit stirileprotv.ro.

Polțiștii au adunat de ore întregi de filmări din magazinele prădate. În imagini se vede cum, într-un magazin de haine de copii, unul dintre bărbații suspecți se uită atent la haine, după sistemele de alarmă și ca să nu dea de bănuit vânzătoarei, îi cere ajutorul.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Într-o altă înregistrare, de data aceasta într-un magazin de haine de bărbați, unul dintre suspecți este surprins în timp ce ia produse de pe raft și le duce la cabinele de probă. Când se întoarce în magazin însă, nu mai are hainele pe mână.

Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a declarat pentru sursa citată că pentru a păcăli sistemele de securitate hoții foloseau un dispozitiv artizanal pentru dezafectarea acestora. 

Polițiștii spun că cei patru suspecți ar fi furat de toate - de la blugi și geci scumpe până la haine de copii, iar produsele furate erau ulterior vândute unor persoane din anturajul grupului.

Persoanele în cauză au fost reținute și sunt acuzate de furt calificat. Video pe stirileprotv.ro

foto caracter ilustrativ


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.