pantea-condamnat.jpg

Dumitru Pantea, fostul director al Hidro Prahova a fost condamnat luni la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită într-un dosar disjuns din cel în care sunt cercetați cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Herţanu, omul de afaceri Sebastian Ghiţă, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, potrivit agerpress. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în termen de zece zile. 

Tribunalul Prahova a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de DNA Ploieşti cu inculpatul Dumitru Pantea, condamnându-l pe acesta din urmă la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. De asemenea, instanța a dispus confiscarea sumei de 50.400 lei.

Procurorii anticorupție au reținut în acordul de recunoaștere a vinovăţiei că, în perioada 5 iulie 2011 - 1 septembrie 2012, Dumitru Pantea ar fi primit suma totală de 50.400 lei, disimulată sub forma unor drepturi salariale plătite de o societate controlată de Gheorghe Boeru, în schimbul sprijinului acordat firmei administrate de acesta din urmă, pentru câștigarea, la o licitație, a unui contract cu Hidro Prahova SA de asistență tehnică pentru managementul proiectului, proiectare și supervizare lucrări.


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.