metoda-smen-prahova.jpg

Trei vânzători de la societăți comerciale diferite au fost înșelați cu diferite sume de bani la începutul anului în Prahova de către un ploieștean în vârstă de 40 de ani cunoscut cu antecedente penale. Metoda prin care bărbatul a făcut rapid rost de câteva sute de lei este simplă și se bazează pe manipularea cu dexteritate a banilor în momentul în care vânzătorul dă restul la produsele achiziționate. 

Comunicatul IPJ Prahova

La data de 8 ianuarie a.c., polițiștii din Slănic au fost sesizați de către vânzătoarea unui chioșc de ziare cu privire la faptul că a fost înșelată de o persoană necunoscută cu suma de 50 lei, prin metoda denumită ”șmen”. Acest mod de operare presupune manipularea bancnotelor de așa manieră încât potențiala victimă să nu sesizeze faptul că escrocul sustrage una sau mai multe dintre acestea, partea vătămată având convingerea de moment că i s-a înapoiat întreaga sumă de bani.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă și au mai aflat că, anterior comiterii faptei, aceeași persoană ar fi înșelat o altă vânzătoare, prin același mod de operare, tot cu suma de 50 de lei.

Pe parcursul cercetărilor, polițiștii au fost sesizați despre un mod de operare similar și de către un angajat al unei stații de carburant de pe raza localității Vărbilău, prejudiciul cauzat fiind de 100 de lei.

Ieri, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptelor, un ploieștean în vârstă de 40 de ani, cunoscut cu antecedente penale, și au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore.

Astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte cu propunere de sesizare a instanței în vederea luării măsurilor legale ce se impun.