avalansa.jpg

Un turist de 30 de ani a fost surprins de o avalanță în Vaea Coștilei din Bucegi. Salvamontiștii nu-i dau multe șanse de supraviețuire.

 

Căutările au fost sistate aseară târziu și reluate în această dimineață. Potrivit Știrilor Pro TV, bărbatul dispărut era pe munte împreună cu 4 prieteni, care au scăpat cu viaţă şi au chemat ajutoare. N-au putut apela însă numărul de urgenţă, deoarece în locul în care s-a petrecut accidentul nu există semnal GSM.

Întunericul şi riscul producerii unei noi avalanşe i-au silit pe salvamontişti să coboare de pe munte, înainte să găsească trupul bucureşteanului de 30 de ani.

În timpul zilei, un val de zăpadă s-a desprins - în împrejurări încă neclare - şi a început să alunece spre bărbatul dat acum dispărut şi spre cei 4 prieteni care-l însoţeau în Valea Coştilei.

 

Alipinistii cu experienţa spun că, zilele acestea, drumeţiile pe munte sunt extrem periculoase din pricina zăpezii proaspete - care se poate desprinde uşor de pe versanţi. Turistul dispărut nu ar fi ţinut cont de asta.

 

Eveniment
  • Duminică, 14 Ianuarie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Cine este turistul înghițit de avalanșa din Bucegi

Un tânăr de 30 de ani a fost înghițit ieri de o avalanță produsă în Munţii Bucegi. Victima se numeşte Daniel Rusu, are 30 de ani și este un pasionat de alpinism, potrivit observator.tv. Daniel Rusu...