barbat-surprins-avalansa.jpg

Echipele salvamont și mai mulți jandarmi montani sunt în alertă, sâmbătă după-amiază, după ce, prin 112, s-a primit un apel că o persoană a fost surprinsă de avalanșă pe Valea Coștilei.

UPDATE: 20.30 - Operațiunea de căutare a fost întreruptă din cauza condițiilor meteo și va fi reluată mâine de dimineață.

Potrivit șefului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, este vorba despre un bărbat, care făcea parte dintr-un grup format din mai multe persoane, care încercau să urce pe Platoul Bucegi. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

O persoană a sunat la 112 și a anunțat că bărbatul, cunoscut ca fiind alpinist, a fost surprins de avalanșă pe Valea Coștilei. La această oră s-au constituit echipe formate din salvamontiști, care au plecat în căutarea bărbatului.

„Porțiunea este destul de mică, de până la un kilometru, însă momentan nu s-a putut lua legătura cu el”, a susținut Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni, care a povestit că bărbatul a fost surprins de o avalanșă.

Meteorologii au avertizat încă de ieri că, la altitudini mai mari de 1800 de metri, există risc însemnat de avalanșă. Atenționarea este valabilă până astăzi (13 ianuarie), ora 20.00, și, prin urmare, operațiunea de salvare este una extrem de dificilă.

 Din cauza stratului de zăpadă, spun meteorologii, se pot declanșa avalanșe atât spontan, pe versanții mai înclinați, dar mai ales în condiții de supraîncărcare.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.