barbat-surprins-avalansa.jpg

Echipele salvamont și mai mulți jandarmi montani sunt în alertă, sâmbătă după-amiază, după ce, prin 112, s-a primit un apel că o persoană a fost surprinsă de avalanșă pe Valea Coștilei.

 

UPDATE: 20.30 - Operațiunea de căutare a fost întreruptă din cauza condițiilor meteo și va fi reluată mâine de dimineață.

Potrivit șefului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, este vorba despre un bărbat, care făcea parte dintr-un grup format din mai multe persoane, care încercau să urce pe Platoul Bucegi. 

O persoană a sunat la 112 și a anunțat că bărbatul, cunoscut ca fiind alpinist, a fost surprins de avalanșă pe Valea Coștilei. La această oră s-au constituit echipe formate din salvamontiști, care au plecat în căutarea bărbatului.

 

„Porțiunea este destul de mică, de până la un kilometru, însă momentan nu s-a putut lua legătura cu el”, a susținut Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni, care a povestit că bărbatul a fost surprins de o avalanșă.

Meteorologii au avertizat încă de ieri că, la altitudini mai mari de 1800 de metri, există risc însemnat de avalanșă. Atenționarea este valabilă până astăzi (13 ianuarie), ora 20.00, și, prin urmare, operațiunea de salvare este una extrem de dificilă.

 Din cauza stratului de zăpadă, spun meteorologii, se pot declanșa avalanșe atât spontan, pe versanții mai înclinați, dar mai ales în condiții de supraîncărcare.

 

 

Eveniment
  • Duminică, 14 Ianuarie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Cine este turistul înghițit de avalanșa din Bucegi

Un tânăr de 30 de ani a fost înghițit ieri de o avalanță produsă în Munţii Bucegi. Victima se numeşte Daniel Rusu, are 30 de ani și este un pasionat de alpinism, potrivit observator.tv. Daniel Rusu...

Eveniment
  • Duminică, 14 Ianuarie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Turistul surprins de avalanșa din Bucegi, de negăsit

Un turist de 30 de ani a fost surprins de o avalanță în Vaea Coștilei din Bucegi. Salvamontiștii nu-i dau multe șanse de supraviețuire. Căutările au fost sistate aseară târziu și reluate în această...