patrulare-piroman-calugareni.jpg

Locuitorii satului Călugăreni din Prahova nu mai au liniște de când mai multe persoane cu tulburări psihice sau pur și simplu hotărâte să facă rău au început să incendieze casele nelocuite din localitate. 

Calvarul sătenilor a început Ajunul Crăciunului și au trăit sărbătorile cu spaimă în suflet. Până în prezent, bilanțul incendiilor în care pompierii au stabilit că focul a fost pus în mod intenționat este de 8 locuințe. Poliția a identificat și depistat un suspect, acesta fiind internat ulterior într-un spital de psihiatrie.

Având în vedere că joi seară pompierii au stins încă un incendiu la Călugăreni care a pornit de la ”folosirea intenționată a sursei de aprindere”, polițiștii au în continuare o muncă grea. Dintr-un cerc de bănuiți deja existent, oamenii legii trebuie să mai identifice încă cel puțin o persoană cu apucături de piroman. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ion Enache, primarul comunei, ne-a mărturisit că momentele prin care trec sătenii din Călugăreni nu sunt unele ușoare. Mai ales că vorbim de o populație îmbătrânită, vârstnici singuri, pentru care șocul unor astfel de evenimente nu este tocmai ușor de depășit. 

În sprijinul oamenilor, măsurile de patrulare atât ale Poliției Locale, ale Jandarmilor și ale Poliției (MAI) s-au intensificat în ultima lună și la ele mai participă pe lângă oameni în uniformă funcționarii primăriei și puținii tineri care au ales să nu plece din locurile în care au crescut. 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Vineri, 19 Octombrie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Autoturism ieșit în decor pe DN1, la Băicoi

Un accident rutier care din fericire s-a soldat doar cu pagube materiale s-a produs vineri în jurul orei 11.00 pe DN1, pe sensul de mers spre Brașov, la Băicoi.  Șoferul unui autoturism a pierdut...

Eveniment
  • Miercuri, 17 Octombrie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Incendiu la Tăriceni. O casă a luat foc

Pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din satul Tăriceni, comuna Șirna.  Potrivit ISU Prahova, la fața locului au fost trimise două...

Eveniment
  • Miercuri, 17 Octombrie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

UPDATE-O mașină a luat foc în trafic la Câmpina

Un incendiu puternic a izbucnit la un autoturism miercuri în jurul orei 13.40 pe Bulevardul Carol din Câmpina. Potrivit primelor informații nu sunt victime.  UPDATE ora 13.48: În mașină se aflau două...

Eveniment
  • Marți, 16 Octombrie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Accidente pe DN1 B, la Albești și în Ploiești

Două accidente rutiere s-au produs marți după amiază în Prahova. Primul accident a avut loc pe DN 1B, în localitatea Albești, iar cel de-al doilea în Ploiești, pe strada Izvoare. În urma...

Auto-moto
  • Duminică, 14 Octombrie 2018
  • De Andra Ilie

Accidente pe DN 1 și DJ 145, în Prahova

În această dimineață, două accidente s-au produs aproape simultan pe DN 1, la Azuga, respectiv pe DJ 145, la Măgureni. Din primele informații, la Azuga, șoferul a pierdut controlul mașinii și a...