Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

tymbark.jpg

Printre ultimele dosare trimise în instanță anul trecut de procurorii DNA Ploiești se numără și unul privind investiția derulată cu foonduri europene de fabrica de sucuri TYMBARK MASPEX România S.R.L din Vălenii de Munte.

Potrivit procurorlor DNA, Florin Iosif,  manager de proiect în cadrul TYMBARK MASPEX România S.R.L, este trimis în judecată pentru tentativă la săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea fără drept de fonduri europene.

Pe lângă managerul respectiv a mai fost trimis în judecată și un șef de lucrări în cadrul S.C. ICIM S.A. Ploiești, Marian Nae, acuzat de complicitate la tentativă de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea fără drept de fonduri europene

Comunicatul DNA Ploiești:

"În calitate de manager de proiect, cu ocazia derulării proiectului «Extinderea rețelei de distribuție a energiei electrice – Spor de putere TYMBARK MASPEX România S.R.L.», finanțat parțial din fonduri europene, inculpatul Iosif Florin a depus la Ministerul Economiei Comerțului și Mediului de Afaceri (autoritatea contractantă), în cadrul cererii de rambursare finale, două documente (Proces verbal de punere în funcțiune nr. 1305/30.08.2013 și Raport final al proiectului nr. 6 din data de 30.08.2013), cunoscând că acestea atestă împrejurări necorespunzătoare adevărului, întrucât, la data întocmirii documentelor, echipamentele nu erau racordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice, iar lucrările de probe/verificări nu au fost realizate. Prin aceste demersuri s-a urmărit aprobarea la plată și ulterior plata efectivă pe nedrept din fonduri nerambursabile a sumei de 1.227.391 lei (sumă care nu a fost însă decontată de Ministerul Economiei). În calitatea sa de șef de lucrări în cadrul S.C. ICIM S.A. Ploiești – executant al lucrărilor proiectului menționat, prin atestarea unei situații de fapt nereale cuprinse în documentul intitulat Procesul verbal de punere în funcțiune nr. 1305/30.08.2013, pe care l-a semnat, inculpatul Nae Marian l-a sprijinit pe reprezentantul beneficiarului proiectului finanțat parțial din fonduri europene, în încercarea acestuia de a obține rambursarea sumei de 1.227.391 lei aferentă cererii de rambursare finală (sumă care nu a fost decontată)", precizează procurorii DNA Ploiești.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Prahova.

 


Administrație
  • Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
  • De Roxana Tănase

Posturi vacante în primării din Prahova

Mai multe administrații publice sau instituții aflate în subordinea acestora au scos la concurs mai multe posturile vacante. Primăria Comunei Berceni organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești