actiuni-comuna-razie.jpg

Polițiștii rutieri au organizat zilele trecute mai multe acțiuni rutiere cu scopul de identifica șoferii care încalcă regimul legal de viteză, a cazurilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice, a abaterilor pietonilor precum și pentru verificarea transportului de persoane. La finalul acestora, oamenii legii au aplicat peste 140 de sancțiuni au retras mai multe certificate de înmatriculare, dar au și reținut mai multe permise de conducere.

Comunicatul IJP Prahova

Polițiști ai Biroului Drumuri Naționale și Europene au desfășurat o acțiune pentru identificarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză, a cazurilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice, a abaterilor pietonilor, precum și pentru verificarea transporturilor de persoane. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.080 lei, au fost reținute trei permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare auto.

Și polițiștii Biroului Rutier Ploiești au acționat în municipiu pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, a abaterilor pietonilor și bicicliștilor, precum și pentru verificarea transporturilor de persoane în regim taxi. Au aplicat 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.250 lei, au reținut șapte permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.  

Exemple de infracțiuni rutiere:

  • Conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală – una (Mizil);

  • Conducere a unui autovehicul de o persoană care nu posedă permis – una (Ploiești).

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în ultimele 24 de ore:

Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat cinci acțiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 131 de conducători auto și au fost controlate 79 de autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat o infracțiune și 206 contravenţii, sancționând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (20 pentru viteză excesivă; 46 pentru abateri ale pietonilor; 30 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 13 permise de conducere şi au fost retrase trei certificate de înmatriculare auto.

De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat patru infracțiuni în flagrant și 136 de contravenții (dintre care: 44 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 64 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de460 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 250 de autovehicule și au legitimat 484 de persoane.

În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 14 infracțiuni și constatate 87 de contravenții (dintre care 19 la Legea nr. 61/1991 și 62 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 695 de persoane și au fost controlate 395 de autovehicule (52 testări alcoolscop). 


Auto-moto
  • Marți, 17 Iulie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Accident mortal în Prahova, pe DJ 102

Accidentul s-a produs pe DJ 102, la Posești. Un bărbat în vârstă de 81 de ani și-a pierdut viața. Din primele cercetări ale polițiștilor, autoturismul implicat în accident era condus de o femeie în...