26230668_1482379011873328_1125504744667926299_n.jpg

Poliţia Română anunţă că scoate la concurs 770 de posturi şi le transmite celor interesaţi că, deşi "în aceste zile meseria de poliţist nu mai este tentantă", din echipa Poliţiei Române fac parte "oameni pentru care nu contează decât aflarea adevărului, care nu au linişte până nu dovedesc că cei care au încălcat legea sunt acolo unde le este locul, în spatele gratiilor".

Problemele grave de imagine cu care se confruntă instituția, în aceste zile, i-au determinat pe polițiști să aleagă un mod de comunicare, mai puțin protocolar, însă mai aproape de ceea ce oamenii așteaptă de la ei. Mulți polițiști onești au fost afectați de o percepție publică, pe alocuri eronată, fiind nevoiți acum să încerce să se delimiteze de păcatele colegului pedofil, sau chiar de păcatele celor care se pare că l-au acoperit.

Anunţul privind scoaterea la concurs a 770 de posturi de poliţişti şi personal contractual apare pe Pagina de Facebook a Poliţiei Române.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

"Ştim că în aceste zile meseria de poliţist nu mai pare atât de tentantă. Ai auzit tot felul de lucruri îngrozitoare despre noi: un poliţist pedofil prins cu greutate de colegii lui. Nu avem noi cum să-ţi facem dovada, acum, că lucrurile nu sunt chiar aşa, dar îţi promitem că, şi în acest caz, cei responsabili nu vor scăpa. Indiferent de ceea ce se spune despre noi în această perioadă, trebuie să ştii că din echipa Poliţiei Române fac parte oameni pentru care nu contează decât aflarea adevărului, care nu au linişte până nu dovedesc că, cei care au încălcat legea, sunt acolo unde le este locul, în spatele gratiilor. Poate că nu suntem perfecţi, poate că avem multe defecte, dar cu siguranţă suntem profesionişti, iar rezultatele obţinute vorbesc de la sine", este mesajul postat joi de Poliţia Română.