arsinel lucan.jpg

Alexandu Arșinel a fost beneficiarul unui transplant de rinichi, nu puțini fiind cei care l-au acuzat că ar fi privat de dreptul la viață pe cineva care se afla pe lista de transplant.

Alexandru Arşinel este audiat de procurorii DIICOT, în dosarul medicului Mihai Lucan. Actorul a fost acuzat că ar fi beneficiat de tratament preferenţial din partea profesorului Lucan, în 2013, când a fost supus unui transplant renal, la doar câteva zile după ce a fost trecut pe lista de aşteptare a bolnavilor.

Actorul este audiat în calitate de martor în dosarul profesorului Mihai Lucan. Cu o zi în urmă, la DIICOT a fost audiat primarul Clujului, Emil Boc.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În 4 ianuarie, actorul Alexandru Arşinel, citat de news.ro, spunea că nu cunoaşte nimic despre acuzaţiile aduse medicului Mihai Lucan, afirmând că se profită de notorietatea sa de persoană publică. Arşinel afirma că nu a contat numele său în prioritatea transplantului, ci starea gravă de sănătate, adăugând că aprinde lumânări la biserică pentru doctorul Lucan, care l-a salvat.

"Mă bucur că ajung la o biserică şi pot să aprind o lumânare pentru doctorul Lucan care m-a salvat”, a declarat Alexandru Arşinel.

Reacția negativă a opiniei publice vine și pe fondul ostilității cu care Arșinel face declarații: "Întâmplarea face că am un nume care rezonează într-un anumit fel şi jigodiile profită de treaba asta.” 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.