sibiu.jpg

Aproape că nu există zi fără pietoni accidentați în Ploiești. 

Cine este tânără accidentată mortal pe trecerea de pietoni de la hipodrom

Alte două accidente, produse joi dimineața, s-au soldat cu lovirea a doi pietoni, pe strada Democrației și pe Șoseaua Vestului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Dacă în primul caz, de pe Democrației, nu a fost necesară transportarea la spital, leziunile fiind minore, cel de al doilea pieton, accidentat pe Șoseaua Vestului a necesitat transportarea la UPU a Spitalului Județean.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Și vina a fost diferită în cele două evenimente rutiere. În primul caz, pietonul se angajase într-o traversare neregulamentară, iar în cel de al doilea se afla pe trecere.

Așadar, vina nu aparține doar unei categorii, deși cei mai blamați sunt șoferii. Nici pietonii nu prea au instinct de conservare, nu de puține ori traversând în viteză, sau punând piciorul pe trecere, chiar în fața mașinii, după ce inițial au dat senzația că așteaptă.

În condiții meteo cu vizibilitate redusă și carosabil umed, nu doar șoferii sunt obligați să reducă viteza și să sporească atenția, pietonii fiind nevoiți să înțeleagă că ei sunt primii expuși consecințelor.

Din păcate, nu de puține ori, astfel de evenimente rutiere curmă vieți, mult prea devreme, cu doar o zi în urmă, o tânără de 23 de ani pierzându-și viața pe trecerea de pietoni din apropierea Hipodromului. Detalii AICI

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Vineri, 30 Noiembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Razie a polițiștilor de la Rutieră în Prahova

Trei conducători auto depistați ieri fără permis și alte 15 permise de conducere reținute într-o acțiune derulată ieri de polițiștii prahoveni de la Rutieră. Comunicatul IJP Prahova Polițiști din...