- Publicitate -

Asesoft a pierdut titlul de campioană la baschet masculin

Data:

Distribuie articolul:

Asesoft a pierdut agonizant la Cluj, în ultima secundă a întâlnirii, în urma unei reușite de la peste zece metri a lui Morris. U Mobitelco a tranșat meciul 6 cu scorul de 64-61, și își trece în cont primul titlu de campioană după o pauză de 15 ani.
Miza întâlnirii și-a pus amprenta asupra evoluției celor două echipe în secvențele de debut. Qarraan a spart gheața de la libere, însă primul coș din acțiune a venit pe mâna lui Chetreanu, după trei minute și jumătate de joc. Silvășan a oferit Clujului un avans de două posesii la jumătatea primului sfert, 9-4, iar Cuic s-a dovedit a fi un adversar redutabil chiar și pentru viteza lui Mack. În atare condiții, Asesoft a apelat la aruncările din spatele semicercului, ploieștenii eliberându-l de două ori decisiv pe Qarraan la 6.75 m. După zece minute, scorul era de 17-10 în favoarea amfitrinoilor, la capătul unui sfert în care trupa lui Arnautovic a punctat doar prin tandemul Burlacu – Qarraan.  Perioada de criză în evoluția finalistelor s-a acutizat în debutul actului secund, tabela rămânând înghețată pentru aproximativ patru minute. Arnautovic l-a trimis în luptă pe Ford, iar plusul de forță al Asesoftului în spațiul de trei secunde s-a concretizat imediat în jocul alb-albaștrilor. U Mobitelco nu a cedat, însă, în niciun moment, conducerea, ardelenii având în Cuic și Silvășan principalele guri de foc.
Destul de apatic în prima repriză, coșgheterul gazdelor, americanul Dykes, și-a regăsit pofta de joc după pauză, și, cu ajutorul conaționalului său, Morris, a distanțat trupa lui Țenter la 36-26 în minutul 23. Chiar dacă nu s-au aflat la finalizare, Tudor și Westrol au desenat cu mult calm atacurile poziționale, însă punctele au căzut cu greu pe tabelă în dreptul ploieștenilor. Un parțial de 9-0 a reechilibrat situația, 36-35, iar Burlacu și compania au continuat să creadă în șansa lor. A urmat o perioadă în care cele două combatante au jucat haotic, în speranța de a rupe ritmul jocului, iar după 30 de minute tabela indica 43-39 pentru gazde.
Westrol a plantat o triplă în chair primul minut al sfertului decisiv, iar Asesoft a venit la un singur punct în spatele studenților. Cu trei jucători în pericol de eliminare, Clujul a prestat deseori o apărare în zonă, Silvășan și compania acordându-i o mai mare atenție doar lui Burlacu. În ofensivă, ardelenii nu au găsit cele mai bune soluții, însă și-au păstrat calmul la linia de libere. Thomson a părăsit primul terenul din cauza cumului de greșeli personale, iar alb-albaștrii au încercat să mute jocul în spațiul de trei secunde, Arnautovic văzându-se obligat să apeleze la Burlacu. Căpitanul și-a făcut imediat simțită prezența, iar CSU a strâns diferența la doar două puncte cu trei minute rămase până la final.
Szijarto a fost și el eliminat din joc, Tudor și-a stăpânit emoţiile la linia de fault, iar „soldații” lui Arnautovic au refuzat să abandoneze lupta. Lipsită de aportul lui Burlacu, Asesoft și-a regăsit cadența prin Qarraan, care a egalat la 61, dar Zeița Fortuna a ales să-și desemneze câștigătoarea în timp regulamentar. Morris a aruncat de la jumătatea terenului în ultima secundă, mingea a trecut prin inel, iar Clujul a început să sărbătorească în fața unor tineri ploieșteni lipsiți de șansă, care însă au făcut meciul vieții lor. Sursa: csuasesoft.ro

 

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Imagini cu puiul de delfin Baby de la unul dintre ultimele lui spectacole din Delfinariul Constanța [VIDEO]

VIDEO: Puiul de delfin Baby, născut în captivitate, a murit la delfinariul din Constanța. Un cititor ne-a trimis imagini surprinse la unul dintre ultimele spectacole în care Baby a încântat asistența cu un program de excepție.

Sala de lupte de la CS Petrolul Ploiești a fost renovată printr-o sponzorizare a Dosco România

Sala de lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Cel mai bun drum spre Grecia și orele la care trebuie să pleci ca să nu pierzi timpul în vamă

Când ar fi bine să pleci de acasă ca să eviți aglomerația

Andreea Iordache, de la CS Petrolul Ploiești, a devenit vicecampioană europeană la Lupte pe Plajă

Andreea Iordache, luptătoarea de la CS Petrolul Ploiești, a...

Vremea se răcește în România și vin ploile. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturile scad și vin ploile, anunță meteorologii, potrivit prognozei actualizate...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -