Al doilea ”jmecher” cu Maserati e din Ploiești. Are 24 de ani, nu a dat 1 leu pe el, dar l-a amanetat

0
maserati-teapa-inselaciune.jpg

maserati-teapa-inselaciune.jpg

La 24 de ani un tânăr din Ploiești a reușit să obțină ”pe vorbe” un Maserati GranTurismo în valoare de 184 500 lei (peste 40 000 de euro) pe care ulterior l-a ”amanetat și să plece într-o vacanță gratuită apelând doar la imaginație și fler. Din păcate pentru el a ajuns în spatele gratiilor, în prezent fiind încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din Câmpina pentru infracțiunea de înșelăciune. 

UPDATE:  Cine este ploieșteanul care ”și-a tras” Maserati cu 0 lei

De ce s-a folosit ploieșteanul de 24 de ani pentru a-și duce la bun sfârșit planul? O aplicație banală de internet banking. 

Comunicatul IJP Prahova: 

”La data de 13.12.2017, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul serviciului de profil au definitivat cercetările într-un dosar penal întocmit pe numele unui ploieștean de 24 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză, a rezultat faptul că acesta ar fi indus in eroare o societate comercială, în scopul obţinerii unui pachet turistic în valoare de 1.267 lei, prin crearea convingerii părţii vătămate că va achita contravaloarea acestuia prin intermediul unei aplicaţii tip internet banking, fără a-și respecta angajamentul luat.

De asemenea, la data de 14.04.2017, același inculpat a indus în eroare un bărbat cu privire la intenţia de a achiziţiona un autoturism de lux, în schimbul sumei de 184.500 lei, prin emiterea, cu ajutorul aplicaţiei aceleiași aplicații, a unui ordin de plată pentru care ştia că nu are acoperire. Ulterior, a folosit autoturismul cu titlu de gaj, cu ocazia încheierii unui contract de împrumut.

În cauză a fost instituită măsura popririi sumelor de bani existente sau care vor fi alimentate în conturile bancare ale inculpatului, în vederea recuperării prejudiciului cauzat persoanelor vătămate.

Dosarul penal a fost înaintat unității de parchet cu propunere de emitere a rechizitoriului și sesizare a instanței competente.”

Vom reveni cu detalii

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău