brazi-supermarketuri.jpg

Polițiști ai Serviciului de Ordine Publică au continuat acțiunile de verificare a supermarketurilor din Ploiești. Au fost vizate neregulile privind proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, dar și spațiile de depozitare și instalațiile de prelucrat lemn rotund, precum și obligațiile ce revin operatorilor care introduc pe piață lemn și produse din lemn.

UPDATE: Potrivit unor surse din cadrul IJP Prahova, cele două magazine vizate de controlul oamenilor legii sunt Praktiker și Brico Depot.

La data de 9.12.2017, polițiști polițiști ai Serviciului de Ordine Publică au organizat o acțiune verificare a supermarketurilor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Au fost vizate neregulile privind proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, dar și spațiile de depozitare și instalațiile de prelucrat lemn rotund, precum și obligațiile ce revin operatorilor care introduc pe piață lemn și produse din lemn.

Astfel, polițiștii au controlat activitatea a 2 supermarketuri din Ploiești.

Polițiștii au constatat faptul că unul dintre agenții economici, în calitate de deţinător de depozit de materiale lemnoase, ar fi expediat 412 pomi de iarnă fără provenienţă legală.

Societatea a fost sancționată cu o amendă în valoare de 5.000 lei, iar ca măsura complementară a fost dispusă confiscarea valorică a pomilor.

Totodată, polițiștii au stabilit că cel de-al doilea agent economic verificat ar fi primit fără provenienţă legală cherestea molid, motiv pentru care s-a dispus sancţionarea contravenţională şi măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos.

La acțiune au participat și consilieri ai Gărzii Forestiere Ploieşti, precum și specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Prahova. 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Monden
  • Vineri, 19 Octombrie 2018
  • De Mihai Popescu

Super-concert Madrigal la Ploiești

Corul Național de Cameră „Madrigal Marin Constantin” și copii din Programul Național Cantus Mundi vor susține un concert extraordinar de Crăciun la Ploiești. Observatorulph.ro este partener media al...