cercetat-inselaciune-ploiestean-32-de-ani.jpg

Un tânăr din Ploiești în vârstă de 32 de ani riscă ani grei de închisoare, fiind acuzat de ofițeri ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și înșelăciune.

Comunicatul IJP Prahova

Ofițeri ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat cercetări privind un ploieștean de 32 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și înșelăciune. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Din cercetările polițiștilor a rezultat faptul că acesta ar fi falsificat în modalitatea alterării conţinutului, respectiv prin contrafacerea scrierii şi subscrierii un certificat de cazier fiscal şi o adresă de informare, pretins a fi emise de Administraţia Finanţelor Publice a municipiului Ploieşti, pe care ulterior le-ar fi depus la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în scopul înregistrării unei societăți comerciale.

Totodată, în același scop, ar fi determinat o altă persoană să săvârșească infracțiunea de uz de fals, prin prezentarea la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București a copiei certificatului de cazier fiscal.

De asemenea, s-a reţinut că ar fi falsificat prin aceleași modalități un contract de finanţare nerambursabilă, pretins a fi emis de Ministerul Economiei-Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Ploieşti, şi alte cinci adrese purtând antetul şi ştampila acestei instituţii, pe care le-ar fi prezentat ulterior unei alte societăți comerciale – parte vătămată (prejudiciul cauzat acesteia fiind de  24.369,34 lei), în scopul de a se sustrage de la plata chiriei şi a utilităţilor datorate.

Dosarul penal a fost înaintat unității de parchet cu propunere de sesizare a instanței competente să soluționeze cauza.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.