aboneaza-te la ziarul fara reclame

controale-isuprahova-club.jpg

99 de neconformități au fost constate de reprezentanții ISU Prahova în urma a 19 controale efectuate în luna noiembrie cluburile și discotecile din Prahova. Valoarea amenzilor aplicate depășește 20 000 de euro. 

Comunicatul ISU Prahova

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Prahova a derulat, în fiecare sfârșit de săptămână din perioada 03 – 30 noiembrie a.c.,  19 acţiuni de verificare la obiective frecventate de un număr mare de utilizatori, din categoria cluburi, baruri și discoteci.

Pe timpul acestor controale, inspectorii de prevenire au identificat 99 neconformități, dintre care 46 au fost remediate pe timpul verificărilor. Neregulile constatate în teren au fost sancționate cu 59 avertismente și 40 de amenzi contravenționale, în cuantum de 97.500 lei. Dintre acestea, 2 amenzi în cuantum de 6000 lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale ce vizează prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Totodată, din totalul locațiilor verificate în această perioadă, au fost identificate 7 obiective din categoria cluburi, baruri și discoteci, care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. În urma controalelor, nu au fost constatate încălcări grave privind securitatea la incendii, sens în care nu s-a impus aplicarea sancțiunii complementare de oprire a funcționării.

Verificările au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, de către chiriași sau de către administratorii/proprietarii spațiilor. Printre aspectele urmărite pe durata controalelor amintim:

 • verificarea modului de asigurare a dotării cu mijloace tehnice de primă intervenție;

 • verificarea modului de exploatare a instalației electrice de iluminat și a sistemului de încălzire;

 • asigurarea condițiilor de evacuare în siguranță a persoanelor;

 • existența autorizației de securitate la incendiu;

 • reglementarea fumatului și utilizarea focului deschis.

De asemenea, pompierii au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu persoanele responsabile din cadrul acestor localuri publice, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi asigurarea primei intervenții în caz de incendiu.

Pentru perioada următoare, ISU Prahova va intensifica acțiunile de prevenire și va asigura prezența echipajelor de intervenție la evenimentele de amploare, în care sunt așteptați un număr mare de cetățeni, pentru realizarea rapidă a unor dispozitive operative în cazul apariției unor situații de urgență.

Având în vedere faptul că perioada următoare se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-şi petreacă timpul liber în astfel de locaţii, ISU Prahova recomandă administratorilor/proprietarilor acestor categorii de obiective, următoarele:

 • respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia in vigoare, pentru aceste categorii de construcţii;

 • solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de securitate de incendiu;

 • preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor.

Activitatea pompierilor salvatori se derulează în sprijinul şi pentru cetăţean, iar obiectivele prioritare ale instituţiei noastre sunt orientate spre eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă. Preîntâmpinarea evenimentelor nedorite rămâne dezideratul comun ce poate fi realizat prin dezvoltarea culturii de securitate şi responsabilizarea fiecăruia dintre noi.


Administrație
 • Luni, 28 Mai 2018
 • De Roxana Tănase

La Prahova nu mai sunt bani pentru biserici

După ce anul trecut Consiliul Județean Prahova a alocat o sumă record, de 700.000 de lei, pentru executarea unor lucrări la bisericile din județ, în 2018 nu mai sunt fonduri pentru lăcașurile de...

Eveniment
 • Luni, 28 Mai 2018
 • De Roxana Tănase

Școală mistuită de flăcări în București

Peste 100 de pompieri militari s-au luptat  să stingă incendiul izbucnit la o școală din sectorul 5 din Capitală. Nu au existat victime, însă focul a mistuit întreaga clădire. Focul s-a extins cu...