trei-tentative-de-suicid-in-ploiesti.jpg

Două femei și un bărbat, toți din Ploiești, au ajuns ieri la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, după ce au încercat să se sinucidă.

Primul caz a fost înregistrat ieri după-amiază, la ora 13.40. O persoană a sunat la 112 și a anunțat că un bărbat care domiciliază pe Aleea Godeanu este în stare gravă. Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova ajunși la fața locului au constatat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 43 de ani, care prezenta formele unei intoxicații acute voluntare cu substanță toxică. Bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești.

Câteva ore mai târziu, la 17.22, a existat o nouă solicitare asemănătoare, de data aceasta pe strada Scorușului din Ploiești. O femeie în vârstă de 44 de ani a fost diagnosticată de medicii de la Ambulanță cu intoxicație voluntară medicamentoasă. Femeia a fost transportată tot la Spitalul Județean Ploiești pentru asigurarea asistenței medicale de specialitate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ultima solicitare de acest gen s-a înregistrat la 21.34. O femeie în vârstă de 51 de ani, de pe strada Bahluiului, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a înghițit mai multe medicamente. Medicii de la Ambulanță au constatat că este vorba tot despre o intoxicație voluntară medicamentoasă, motiv pentru care femeia a fost transportată la Spitalul Județean Ploiești.

Medicii atrag atenția că, în astfel de cazuri, familia, dar și prietenii persoanei care a recurs la acest gest joacă un rol esențial. În plus, persoana care a încercat să se sinucidă are nevoie de sprijin și din partea medicilor specialiști. De la începutul anului, în Prahova s-au înregistrat peste 150 de tentative de suicid.

Citește și: Situație alarmantă! 21 de copii din Prahova au încercat să se sinucidă în 2017

Mult mai alarmant este că, de la începutul anului, zeci de copii au încercat să se sinucidă în Prahova, una dintre cauze fiind depresia, care se manifestă inclusiv la vârste fragede.


Sport
  • Sâmbătă, 18 August 2018
  • De Roxana Tănase

FC Petrolul Ploiești - Pandurii Tg. Jiu: 2 - 1

Echipa ploieșteană, condusă de Leo Grozavu, a reușit să se impună în fața celor de la Pandurii Tg. Jiu, prin golurile înscrise, în prima repriză, de Arnăutu şi de Saim Tudor. Petroliștii au bifat...

Național
  • Sâmbătă, 18 August 2018
  • De Roxana Tănase

Lucrări pe Autostrada A3 București - Ploiești

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă că, pe Autostrada A3 București - Ploiești, se mențin restricțiile de circulație , între km  14 - 26, unde au loc lucrări la carosabil. Potrivit Centrului...