- Publicitate -

Eco-Rom Ambalaje lansează campania de colectare selectivă în Ploieşti! / Vezi comunicatul de presă

Data:

Distribuie articolul:

Ploieşti, 27 mai 2011. Eco-Rom Ambalaje – cea mai importantă organizaţie de îndeplinire a obligaţiilor legale de reciclare a deşeurilor de ambalaje şi deţinătoarea licenţei mărcii „Punctul Verde” în România – în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti, cu susţinerea Bergenbier S.A., lansează sâmbătă, 28 mai, campania de informare şi educare cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje: „Primul pas în reciclare: Colectează selectiv!”
Sub sloganul “Deşeurile de ambalaje se reciclează!”, Eco-Rom Ambalaje, împreună cu partenerii săi, îşi propun ca prin intermediul campaniei să informeze populaţia din Ploieşti asupra importanţei şi necesităţii colectării selective a deşeurilor de ambalaje generate în gospodării. Campania este realizată cu sprijinul Rosal şi RATSP Ploieşti.„Campania se adresează populaţiei oraşului Ploieşti, în special celor care au acces la serviciile de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje. Ploieştenii trebuie să înţeleagă ce este colectarea selectivă, cum se face corect şi, mai ales, de ce este important să separăm deşeurile de ambalaje de gunoiul menaje r. Nu este suficient doar să ştim, trebuie să şi acţionăm! Noi facem primul pas în acest sens: informăm, educăm şi ne propunem să schimbăm comportamente, pentru că suntem conştienţi că populaţia este, în acest moment, actorul-cheie pentru îndeplinirea obligaţiilor de reciclare a deşeurilor de ambalaje”, a declarat Lorita Constantinescu, Director Comunicare şi Relaţii Publice, Eco-Rom Ambalaje.
Startul campaniei va fi dat în perioada desfăşurării Zilelor Ploieştiului, sâmbătă, 28 mai, atunci când vor avea loc o serie de acţiuni la punctele de colectare selectivă amplasate în principalele zone de desfăşurare a evenimentelor. De asemenea, ploieştenii care depun corect deşeurile de ambalaje vor fi premiaţi, pe 31 mai şi 2 iunie, la punctele de colectare din fiecare cartier. Sâmbătă, 4 iunie, în Parcul Bucov, promoterii şi mascotele colectării selective, sub îndemnul: „Distrează-te şi fii responsabil!”, invită participanţii să depună selectiv deşeurile de ambalaje generate şi să câştige premii.
Eco-Rom Ambalaje şi Bergenbier mai lansează o provocare, de data aceasta cu sprijinul Radio Prahova: în perioada 30 mai – 3 iunie, ascultătorii trebuie să răspundă corect la întrebările despre colectarea selectivă pentru a fi premiaţi.
„Având în vedere importanţa pe care Bergenbier S.A. o acordă protecţiei mediului, preocupare care se reflectă în toate acţiunile noastre, susţinem programul de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje în oraşul în care activăm. Îi încurajăm pe toţi locuitorii oraşului Ploieşti, inclusiv pe angajaţii noştri, să se implice activ în colectarea selectivă. Prietenii ştiu de ce.”, a declarat Ileana Dumitru, Legal & Corporate Affairs Director  Bergenbier S.A.
În prezent, oraşul Ploieşti beneficiază de sistemul de colectare selectivă, prin existenţa a 31 de puncte de colectare puse la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje, urmând ca până la finalul anului, reţeaua să se extindă până la 50 de puncte, în funcţie de performanţa serviciului. Cantitatea medie lunară colectată de la populaţia ploieşteană este de aproximativ 8 tone de deşeuri de ambalaj (plastic, metal, hârtie-carton şi sticlă). Prin campania demarată se urmăreşte creşterea interesului populaţiei pentru colectarea selectivă şi, implicit, eficientizarea sistemului, astfel încât să crească cantitatea de deşeuri de ambalaje colectate selectiv şi, ulterior, reciclate.
„Primăria Municipiului Ploieşti a realizat importanţa proiectelor de management al deşeurilor, susţine colectarea selectivă şi este conştientă de necesitatea extinderii acestui sistem şi la populaţie. Cu atât mai mult cu cât cantitatea de gunoi depusă pe groapă trebuie să scadă cu minim 15%, conform legii. Încurajăm deci ploieştenii să vină la punctele de colectare, să depună selectiv şi să dea dovadă de un comportament responsabil!”, a declarat Primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici. 

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Imagini cu puiul de delfin Baby de la unul dintre ultimele lui spectacole din Delfinariul Constanța [VIDEO]

VIDEO: Puiul de delfin Baby, născut în captivitate, a murit la delfinariul din Constanța. Un cititor ne-a trimis imagini surprinse la unul dintre ultimele spectacole în care Baby a încântat asistența cu un program de excepție.

Sala de lupte de la CS Petrolul Ploiești a fost renovată printr-o sponzorizare a Dosco România

Sala de lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Ce salariu au arhitectul șef și directorul general din Primăria Ploiești. Bugetul, echivalentul unei garsoniere

Bugetul anual pentru un singur funcționar public de conducere, aproape 45.000 de euro

Cel mai bun drum spre Grecia și orele la care trebuie să pleci ca să nu pierzi timpul în vamă

Când ar fi bine să pleci de acasă ca să eviți aglomerația

Andreea Iordache, de la CS Petrolul Ploiești, a devenit vicecampioană europeană la Lupte pe Plajă

Andreea Iordache, luptătoarea de la CS Petrolul Ploiești, a...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Ce salariu au arhitectul șef și directorul general din Primăria Ploiești. Bugetul, echivalentul unei garsoniere

Bugetul anual pentru un singur funcționar public de conducere, aproape 45.000 de euro

Cel mai bun drum spre Grecia și orele la care trebuie să pleci ca să nu pierzi timpul în vamă

Când ar fi bine să pleci de acasă ca să eviți aglomerația

Andreea Iordache, de la CS Petrolul Ploiești, a devenit vicecampioană europeană la Lupte pe Plajă

Andreea Iordache, luptătoarea de la CS Petrolul Ploiești, a...
- Publicitate -