- Publicitate -

Conducerea Delice recunoaşte: 10 angajaţi au fost infestaţi cu stafilococul auriu, care a îmbolnăvit 28 de clienţi! / Vezi comunicatul de presă al companiei

Data:

Distribuie articolul:

deliceeeePe site-ul lanţului de cofetării Delice a fost postat un comunicat de presă intitulat Adevărul despre « cazul » Delice,  în care conducerea companiei recunoaşte că 10 angajaţi din cei 60 au fost depistaţi pozitiv la testul infestării cu stafilococul auriu, informaţie prezentată în premieră pe observatorulph.ro (detalii AICI). Aceasta a fost şi cauza îmbolnăvirii a 28 de clienţi (detalii AICI) cărora conducerea Delice le cere acum scuze. Cofetăriile vor fi redeschise la 1 iunie.  
Citiţi mai jos comunicatul de presă al companiei Delice:
„Ne pare rău pentru tot disconfortul creat clienţilor noştri în ultimele zile. Regretăm enorm suferinţele pe care le-au trăit toţi cei 16 clienţi care au avut nevoie de spitalizare, cât şi pe cele ale celor 28 de clienţi care au acuzat simptome de rău şi s-au prezentat la doctor. Părerile noatre de rău nu vor şterge starea de panică simţită de părinţii copiilor care au ajuns la spital.
Avem , însă, convingerea că aflarea adevărului va linişti opinia publică şi va face ca acest « caz » Delice să fie înţeles şi corect mediatizat.
Cofetariile Delice au reusit sa intre in toate casele si toate familiile prin intermediul produselor pe care , in 11 ani de activitate , le-au creat si promovat. Nimeni, niciodata nu a avut nimic de reprosat echipei de 60 de cofetari-patiseri care formeaza marea « familie » Delice. E greu de numarat la cate nunti, torturile noastre au adus bucurie pe chipul mirilor , sau la cate aniversari, sarbatoritii s-au bucurat de reusita petrecerii alaturi de prieteni sufland in lumanarile puse in torturile realizate in laboratorul nostru.
A venit, insa , ziua de vineri 20 mai a.c., ora 9 in preajma sarbatorii Sfintilor Constantin si Elena. Dimineata la ora 09.00, conform programului de autocontrol (asa cum prevad procedurile referitoare la managementul calitatii, a carei certificare o avem ) am depus la DSV Prahova probe din prajiturile « Belcolade ».Rezultatul analizei de laborator a atestat faptul ca produsele verificate corespund normelor de calitate impuse si pot fi comercializate (era ora 09.00 dimineata).
Toata ziua s-au facut livrari de torturi ( voi aminti doar doua torturi destinate unor petreceri cu 800 si respectiv 600 de invitati) , prajituri si foetaje, asa cum in mod normal se intampla la un laborator cu 6 puncte de desfacere ( doua in Campina, trei in Ploiesti si unul in Brasov). , intr-o zi de sarbatoare.
Seara au aparut primele sesizari. Reprezentantii DSP Prahova au luat imediat masura suspendarii activitatii pana la elucidarea cauzelor starilor de rau acuzate de cativa dintre consumatori. Au fost retrase toate produsele aflate in cofetarii, s-au prelevat probe si au fost incinerate.
Au fost prelevate si 80 de probe din tot ceea ce inseamna materie prima ( faina, zahar, oua, frisca, ciocolata…). Toate Rezultatele acestor probe au fost bune, conforme cu standardele impuse, toate erau calitative si in termenul de garantie.
In urma analizelor efectuate la produsele finite , s-a constatat ca la unele dintre prajituri s-a identificat prezenta stafilococului auriu. Tuturor angajatilor li s-a efectuat analiza « exudat faringian » ( aceasta fiind singura forma de identificare a acestui tip de stafilococ).
10 dintre cei 60 de angajati au fost gasiti pozitivi. Trebuie precizat ca toti angajatii aveau analizele obligatorii efectuate conform normelor impuse pentru lucratorii din domeniul alimentatiei publice. Ordinul 355/ 2007 ( referitor la salariatii din domeniul alimentatiei publice) NU recomanda si NU impun efectuarea acestei analize ( exudat faringian) lucratorilor. Conform statisticilor medicale, in Romania peste 30%din populatia tarii este purtatoare de stafilococ auriu, acesta putand fi transmis foarte usor prin aer, stranut, orice fel de contact cu o persoana purtatoare. Am luat imediat masura izolarii celor 10 angajati recomandandu-le sa se prezinte la doctor pentru tratamentul impus in asemenea situatii.
Dupa identificarea cauzelor care au dus la situatia generatoare de imbolnaviri DSP Prahova ne-a permis redeschidera unitatilor de cofetarie incepand cu data de 24 mai a.c. ora 18.00 cu confirmarea starii de igiene corespunzatoare. Am decis sa nu o facem , sa amanam acest moment. Laboratorul Delice din Campina a intrat intr-un amplu proces de modernizare. Credem ca numai asa vom putea recastiga increderea clientilor pe care nu i-am dezamagit niciodata timp de 11 ani.
Ne propunem sa deschidem toate cele sase cofetarii de Ziua Copilului , 1 iunie. Ne dorim ca toti parintii sa aiba incredere in produsele noastre. Majoritatea celor care facem parte din « familia » Delice suntem parinti. Stim ce inseamna grija pentru cei mici si mai ales nevoia de a avea incredere ca ceea ce le oferim este de cea mai buna calitate.Este marea responsabilitate pe care ne-am asumat-o cand am creat acest brand.Suntem o echipa de oameni care lucreaza cu tot sufletul si toata responsabilitatea pentru oameni” Echipa Delice.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Imagini cu puiul de delfin Baby de la unul dintre ultimele lui spectacole din Delfinariul Constanța [VIDEO]

VIDEO: Puiul de delfin Baby, născut în captivitate, a murit la delfinariul din Constanța. Un cititor ne-a trimis imagini surprinse la unul dintre ultimele spectacole în care Baby a încântat asistența cu un program de excepție.

Sala de lupte de la CS Petrolul Ploiești a fost renovată printr-o sponzorizare a Dosco România

Sala de lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Ce salariu au arhitectul șef și directorul general din Primăria Ploiești. Bugetul, echivalentul unei garsoniere

Bugetul anual pentru un singur funcționar public de conducere, aproape 45.000 de euro

Cel mai bun drum spre Grecia și orele la care trebuie să pleci ca să nu pierzi timpul în vamă

Când ar fi bine să pleci de acasă ca să eviți aglomerația

Andreea Iordache, de la CS Petrolul Ploiești, a devenit vicecampioană europeană la Lupte pe Plajă

Andreea Iordache, luptătoarea de la CS Petrolul Ploiești, a...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Ce salariu au arhitectul șef și directorul general din Primăria Ploiești. Bugetul, echivalentul unei garsoniere

Bugetul anual pentru un singur funcționar public de conducere, aproape 45.000 de euro

Cel mai bun drum spre Grecia și orele la care trebuie să pleci ca să nu pierzi timpul în vamă

Când ar fi bine să pleci de acasă ca să eviți aglomerația

Andreea Iordache, de la CS Petrolul Ploiești, a devenit vicecampioană europeană la Lupte pe Plajă

Andreea Iordache, luptătoarea de la CS Petrolul Ploiești, a...
- Publicitate -