ambulantier-atacat-de-caine.jpg

Șoferul unei ambulanțe din cadrul SAJ Prahova a fost transportat la Spitalul Județean după ce a fost mușcat de câinele unei femei care solicitase ajutorul medicilor. Ambulanțierul a încercat să-și protejeze colega, o asistentă, în momentul atacului animalului, dar a fost mușcat. 

Totul s-a întâmplat pe strada Negru Vodă din Ploiești în jurul orei 13.30. O femeie în vârstă de 65 de ani care suferă de diabet zaharat a solicitat ajutorul medicilor la domiciliu, însă a uitat că are câinele dezlegat. Animalul de talie mare s-a năpustit asupra echipajului medical, iar șoferul ambulanței, un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost mușcat mâini și de picioare în încercarea de a-și proteja colega asistentă. 

Bărbatul a suferit și un traumatism cranio cerebral minor și multiple excoriații la nivelul feței. Potrivit primelor informații puse la dispoziție de SAJ, câinele nu era vaccinat.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conducerea Serviciului de Ambulanță Prahova a sesizat poliția în acest caz. ”Este de neimaginat ceea ce s-a întâmplat. Este vorba de iresponsabilitate din partea proprietarului câinelui, care a fost lăsat liber deși a fost chemat un echipaj al Ambulanței”, a declarat Daniel Nicolae, director SAJ Prahova.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean pentru tratarea plăgilor și urmează apoi să fie transportat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean pentru administrarea vaccinului antirabic, urmând să se stabilească ulterior dacă rămâne sau nu internat.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.