delicte-silvice-acte-lemn.jpg

Patru persoane au fost amendate vineri în Prahova după ce au fost depistate de polițiști că transportă material lemnos fără a putea prezenta actele de proveniență.

În jurul orei 9, polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 4 Câmpina, în timp ce acționau pe D.J. 207 din satul Vistieru, comuna Șotrile, au depistat un localnic de 50 de ani, care transporta cu un atelaj hipo lemn de foc, fără documente legale de proveniență.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 5.000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, fiind predat Ocolului Silvic Câmpina.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În jurul orei 1230, în apropierea pădurii Dâmbu, polițiști din cadrul Poliției orașului Băicoi au depistat doi bărbați care transportau, cu atelaje hipo  material lemnos, pentru care nu deţineau documente legale de proveniență.

În cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale a acestora cu amenzi în valoare de 5.000 lei fiecare, iar materialul lemnos transportat a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Slănic.

În jurul orei 18, polițiști ai Secției Rurale nr. 8 Bălțești au oprit pentru control, în localitatea Surani, un atelaj hipo.

În urma verificărilor efectuate, au constat că în acesta era transportată cantitatea de 0,2 m3 material lemnos, fără documente de proveniență. Căruțașul a fost sancționat contravențional cu o amendă în cuantum de 3.000 de lei, iar materialul lemnos a fost predat Ocolului Silvic Vălenii de Munte.  


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Marți, 25 Septembrie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Explozie de cazuri de rujeolă în Prahova

Prahova ocupă primul loc într-un top al îmbolnăvirilor de rujeolă. Dintr-un total de 85 de cazuri nou confirmate în ultima săptămână la nivel național, 61 sunt în Prahova.  Potrivit Centrului...