img_0525.jpg

Se înmulțesc cazurile de urși care pot fi văzuți, în special noaptea, pe străzile stațiunilor de pe Valea Prahovei, stârnind panică în rândul localnicilor și turiștilor.

Numai noaptea trecută, jandarmii montani au alungat două ursoaice cu câte doi pui surprinși pe străzile din Bușteni și Azuga, precum și alți doi urși la Sinaia.

Localnicii, dar și turiștii sunt speriați că se pot întâlni pe străzi cu aceste animale sălbatice, considerate periculoase. Până acum, autoritățile nu au găsit o soluție pentru a ține urșii departe de comunități, doar animalele care rănesc sau ucid oameni putând fi împușcate în baza unor autorizații speciale, emise de Ministerul Mediului.


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.