517dbe97-7af1-4318-b24a-ac316c12cbeb.jpg

După tragedia evitată din gara Breaza, unde un vagon al unui tren care transporta azotat de amoniu a luat foc, procurorii DNA l-au reținut pe secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ninel Cercel, pus ulterior de instanță sub control judiciar. Acesta l-ar fi șantajat pe șeful Centrului Zonal de Marfă (CZM) Braşov să-şi dea demisia invocând tragedia de la Colectiv, în urma căreia Victor Ponta a demisionat din funcția de premier.

Informația apare în motivarea deciziei prin care instanţa a dispus punerea sub control judiciar a fostului secretar de stat de la Ministerului Transportului.

"Ştii ceva? Guvernul Ponta a fost de vină cu ceva la Colectiv? Şi-a plecat. Şi?", i-a spus Ninel Cercel interlocutorului său, care a înregistrat conversaţia, potrivit documentului citat, conform Agerpres.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În cadrul aceleiaşi discuţii, care a avut loc la Ploieşti, Ninel Cercel a susţinut că este nevoie de nişte demisii şi pentru că incidentul din staţia CFR Comarnic a fost intens mediatizat, folosind expresia "presa ne ridică, presa ne coboară".

Procurorii au arătat însă că, deşi incidentul a fost mediatizat inclusiv prin reportaje televizate, fiind prezentat ca "un posibil al doilea Colectiv", conducerea Ministerului Transporturilor şi cea a companiei CFR Marfă SA nu l-au tratat iniţial ca pe un eveniment grav. Abia după ora 19,00, când la principalele jurnale de ştiri evenimentul a fost prezentat ca unul cu risc de pericol ridicat, conducerile celor două instituţii s-au sesizat, iar pe pagina de internet oficială a Ministerului Transporturilor s-a dat un comunicat după ora 20,00, potrivit rtv.net


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Joi, 11 Octombrie 2018
  • De Andra Ilie

Restricții de circulație în Breaza

În perioada 12 – 14.10.2018, în Breaza, se va desfăşura “Târgul Tradiţional de Toamnă”, interval în care se instituie restricții pe DJ 101R. Astfel, în intervalul orar 08.00 – 21.00, circulația rutieră...