Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

517dbe97-7af1-4318-b24a-ac316c12cbeb.jpg

După tragedia evitată din gara Breaza, unde un vagon al unui tren care transporta azotat de amoniu a luat foc, procurorii DNA l-au reținut pe secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ninel Cercel, pus ulterior de instanță sub control judiciar. Acesta l-ar fi șantajat pe șeful Centrului Zonal de Marfă (CZM) Braşov să-şi dea demisia invocând tragedia de la Colectiv, în urma căreia Victor Ponta a demisionat din funcția de premier.

Informația apare în motivarea deciziei prin care instanţa a dispus punerea sub control judiciar a fostului secretar de stat de la Ministerului Transportului.

"Ştii ceva? Guvernul Ponta a fost de vină cu ceva la Colectiv? Şi-a plecat. Şi?", i-a spus Ninel Cercel interlocutorului său, care a înregistrat conversaţia, potrivit documentului citat, conform Agerpres.

În cadrul aceleiaşi discuţii, care a avut loc la Ploieşti, Ninel Cercel a susţinut că este nevoie de nişte demisii şi pentru că incidentul din staţia CFR Comarnic a fost intens mediatizat, folosind expresia "presa ne ridică, presa ne coboară".

Procurorii au arătat însă că, deşi incidentul a fost mediatizat inclusiv prin reportaje televizate, fiind prezentat ca "un posibil al doilea Colectiv", conducerea Ministerului Transporturilor şi cea a companiei CFR Marfă SA nu l-au tratat iniţial ca pe un eveniment grav. Abia după ora 19,00, când la principalele jurnale de ştiri evenimentul a fost prezentat ca unul cu risc de pericol ridicat, conducerile celor două instituţii s-au sesizat, iar pe pagina de internet oficială a Ministerului Transporturilor s-a dat un comunicat după ora 20,00, potrivit rtv.net


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești