- Publicitate -

Conducerea Uzinei Mecanice Plopeni, acuzată de fals, abuz în serviciu şi delapidare / Vezi plângerea penală

Data:

Distribuie articolul:

mircea_voineaObservatorulph.ro publică plângerea penală pe care liderul sindicatului Siteco, Mircea Voinea, a făcut-o împotriva conducerii Uzinei Mecanice Plopeni, pe care o acuză de fals, uz de fals, abuz in serviciu, delapidare si discriminare si pentru faptele considerate infractiuni conform art.53, lit.a) si lit.b) din Legea sindicatelor.

PARCHETUL de pe langa TRIBUNALUL PRAHOVA
Subscrisul Sindicatul SITECO Plopeni cu sediul social in Plopeni, str. Republicii nr.1,  judetul Prahova si sediul conventional in Ploiesti, str. Cibinului nr.4, bl.11, ap.12, prin reprezentant legal VOINEA OCTAVIAN MIRCEA,  formulez:
PLANGERE  PENALA
Impotriva conducerii SC Uzina Mecanica Plopeni SA cu sediul in Plopeni, str. Republicii nr.1, pentru savarsirea infractiunilor de fals, uz de fals, abuz in serviciu, delapidare si discriminare si pentru faptele considerate infractiuni conform art.53, lit.a) si lit.b) din Legea sindicatelor.
MOTIVE
IN FAPT: Sindicatul SITECO Plopeni  a fost inregistrat la Judecatoria Ploiesti, dosar nr.16/1991. Prin sentinta civila nr.50/15.06.1992 s-a aprobat modificarea statutului, denumirii si siglei sindicatului, adica Sindicatul Tehnico-Economic al Uzinei Mecanice Plopeni – SITECO. Ultima Sentinta civila de reprezentativitate nr.5/03.02.2006 a fost valabila 4 ani >(anexa nr.1).
In decembrie 2008, dupa disponibilizarea colectiva finalizata in luna noiembrie, administratia uzinei a fost de acord cu negocierea unui nou contract colectiv de munca.
La negociere s-a prezentat doar Sindicatul SITECO, celalalt sindicat, Sindicatul Liber a avut conducerea paralizata prin autodisponibilizare (ca exemplu de urmat de sutele de salariati panicati de zvonul de abrogare a OUG nr.95/2002, cu 36+2 plati compensatorii), desi avea protectie prin Legea sindicatelor si CCM aplicabil pentru astfel de cazuri.
Conducerea Sindicatului  SITECO  Plopeni  se  opusese din nou prin semnatura si nu  fusese de acord cu un program cacialma de restructurare doar de personal  care urmarea de fapt inchiderea societatii prin lichidare voluntara, 744 disponibilizati dintr-un total de 814 angajati >(anexa nr.2).
“Individualizand, trebuie apreciata activitatea aceasta efectuata de Sindicatul SITECO Plopeni, condus de presedintele Mircea VOINEA, care a reusit sa mobilizeze si sa organizeze exemplar multe alte actiuni proprii prin care salariatii din Plopeni mai au inca locuri de munca, salarii si o speranta. S-a trecut prin presiuni la limita, cercetari penale, intimidari mai mult sau mai putin voalate dar credinta in dreptate si reusita au invins” scria in anul 2009 in Raportul la Congresul al II –lea al FNS Solidaritatea Metal, presedintele Gheorghe Sora >(anexa nr.3).
In conditiile in care Sindicatul SITECO mai numara la inceputul anului 2009 doar 163 de membri din cei 231 de salariati ramasi dupa concedierea colectiva finalizata in noiembrie 2008, administratia filialei plopenare a CN Romarm SA a considerat ca este momentul prielnic pentru a scapa definitiv de un sindicat incomod si periculos care a militat permanent pentru salvarea locurilor de munca si nu pentru desfiintarea lor, dar si pentru sanctionarea incompetentei administratiei plopenare.
Asa a inceput:
Prin adresa nr.90/05.01.2009 Sindicatul SITECO a solicitat conducerii societatii marirea cuantumului cotizatiei de la 3 lei de membru, la 1% din salariul net al salariatului sindicalist >(anexa nr.4)
Conducerea uzinei nu a luat in considerare adresa Sindicatului SITECO desi aceasta avea semnatura de primire a directorului economic, Costache Elena.
Legea sindicatelor, art.24, prevede cuantumul cotizatiei de maximum 1% din venitul   brut  realizat de salariatul-membru de sindicat, cotizatia devenind deductibila.
Incepand cu luna ianuarie 2010 administratia nu mai vireaza nici cotizatia de 3 lei, asa cum a fost negociata obligatia, conform art.143 din CCM 2008-2010 : ”La cererea sindicatului semnatar administratia va retine cotizatiile de sindicat si le va vira in conturile sindicatului respectiv in perioada 15-18 ale saptamanii”.
Prin adresa nr.359/16.02.2010 conducerea uzinei a comunicat Sindicatului Liber “ca la data 01.02.2010, Sindicatul SITECO, are un numar de 3 membrii” >(anexa nr.5). In luna martie 2010 prin adresa nr.30/17.03.2010 conducerea societatii transmite din nou Sindicatului Liber ca Sindicatul SITECO mai are doar un membru, “1(unu) salariat”>(anexa nr.6).
Consideram un abuz al conducerii uzinei aceasta scurgere permanenta de date SITECO, la cererea Sindicatului Liber, pentru a fi folosite, de resuscitata si obedienta conducere autoconcediata a acestui sindicat, in procese in care numai instanta de judecata putea dispune necesitatea acestor cifre>(anexa nr.6A).
Din inscrisurile depuse la dosar nr.6250/105/2009–drepturi banesti de parata SC Uzina Mecanica Plopeni SA, dar necomunicate legal reclamantului, Sindicatul SITECO, am aflat cum a evoluat, prin grija deosebita a administratiei suverane, numarul de membri ai  Sindicatului SITECO > (anexa nr.7)

Cauza se rejudeca, hotararea fiind casata deoarece instanta de judecata, a carei hotarare a fost recurata, nu a examinat toate capetele de cerere.

- Publicitate -

Cu aceasta nesperata ocazie am constatat si am primit o dovada, ca sumele care au fost retinute cu titlu de cotizatie pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie 2009 au fost virate in contul bancar al Sindicatului SITECO de abia in luna februarie 2010, bineinteles, dupa primirea citatiei > (anexa nr.7A)

O parte din “retragerile operate” (in copie)  si planificate in randul membrilor din Sindicatul SITECO (lunile mai, iunie si din exces de zel chiar iulie) au fost trimise de conducerea societatii in plic cu adresa nr.1234/24.06.2009 >(anexa nr.8), aceasta sperand astfel sa legalizeze abuzurile, dar dupa ce Sindicatul SITECO criticase pozitia ticaloasa a conducerii societatii in adresa nr.123/22.06.2009 >(anexa nr.9)

Doua retrageri din luna iulie au fost inregistrate chiar la cabinet director general (!!??) la diferenta de o luna, de emotie probabil > Grigorescu Gheorghe si…seful Marin Ion >(anexa nr.10)

- Publicitate -

Cine a generat intempestiv retrageri in bloc, pe compartimente intregi si in taina, incepand cu luna mai 2009, din unicul sindicat reprezentativ si semnatar al CCM  2008 – 2010 la nivel filiala CN Romarm SA, s-a putut afla usor: “mana dreapta” a directorilor si unii sefi de compartimente. Au dat startul: Nica Gheorghe-sofer director general si Cernat Stefan-secretar AGA & CA.    Apoi, au fost activati sefii pe compartimente: serviciul paza-Matei Alexandru-sef paza >(anexa nr.11), atelier energetic-Museat Cristian-sef atelier, serviciul economic-Anton Anisoara-contabil…

Sindicatul SITECO nu a primit prin registratura uzinei, asa cum prevede statutul, nicio  retragere in original, direct de la fostii membri. In consecinta, retragerile comunicate de conducerea uzinei in plic nu pot fi insusite si nu produc efecte pentru ca nu a fost respectat art.10 din statutul Sindicatului SITECO.

Conducerea societatii are si acum retragerile in original in sertar, ceea ce dovedeste ca a coordonat aceasta actiune abuziva, sanctionata penal de Legea sindicatelor.

- Publicitate -

Conform statutului Sindicatului SITECO art.10: “Se poate retrage din SITECO orice persoana care  anunta  in scris  conducerea  sindicatului.  Cererea  de  retragere  produce

– 2 –

efecte incepand cu luna imediat urmatoare daca a fost trimisa prin registratura societatii“>(anexa nr.12).

- Publicitate -

Conducerea uzinei a mai fost atentionata si prin  adresele SITECO nr.98/02.03.2009 si nr.174/08.12.2009 >(anexa nr.13). Nu s- a primit niciun raspuns.

Conducerea societatii nu a mai trimis din luna octombrie situatia lunara cu numele si numarul de membri ai Sindicatului SITECO. Acele borderouri erau ajustate dupa adresele sindicatelor >(anexa nr.14) care comunicau lunar intre ele dar si cu administratia in privinta fluctuatiei de membri, in baza adeziunilor sau retragerilor primite direct de sindicate, in original, prin registratura societatii.

Borderourile nu erau nici macar semnate de conducerea uzinei. Se observa cum din luna mai 2009 borderoul emis de Oficiul de calcul cu membrii SITECO grupati pe compartimente a fost inlocuit si simplificat pentru a fi mai greu de urmarit >(anexa nr.15).

- Publicitate -

Conducerea uzinei plopenare trebuie sa raspunda:

 1. 1. De ce are inca retrageri in original prin sertare, inca necomunicate, si cum au ajuns acolo?   Exemple: Nita Marian, Radulescu Adrian, Petre Vasile …
 2. 2. In baza caror adrese de la Sindicatul SITECO s-a operat reducerea lunara a numarului de membri SITECO, baza de calcul a cuantumului cotizatiei lunare ?
 3. 3. De ce nu a mai fost virata cotizatia retinuta de la membrii SITECO in lunile ianuarie, februarie si martie 2010, conform cifrelor transmise chiar de ea?
 4. 4. De ce a virat in contul Sindicatului SITECO cotizatia, retinuta conform CCM, dupa mai multe luni de zile?

Desi conducerea uzinei nu avea obligatia prin CCM 2008-2010 de a colecta si cotizatia membrilor Sindicatului Liber, si-a oferit acest serviciu in baza unor intelegeri oculte, discriminarea fiind vadita dar si nerespectarea prevederilor CCM , dubla >(anexa nr.16).

In inscrisurile depuse la dosar a aparut dispozitia de plata nr.206/02.03.2009, suma: 2500 lei, fara a se face dovada ca banii au fost si incasati de sindicat >(anexa nr.17).

- Publicitate -

Faptele de natura infractionala, conform Legii sindicatelor, au inceput sa apara cu luna iunie 2009. Aceste fapte corelate, demonstreaza fara niciun dubiu actiunile deliberate ale conducerii uzinei de anihilare a Sindicatului SITECO Plopeni prin: discriminare, impiedicarea dreptului de libera organizare, constrangerea si conditionarea liderilor SITECO pe compartimentele de activitate dar si a  presedintelui Sindicatului SITECO cu scopul de limitare a exercitarii atributiilor sindicale.

 

A. Incepand cu luna iunie 2009 reprezentantul Sindicatului SITECO nu a mai fost invitat la sedintele Consiliului de Administratie al SC Uzina Mecanica Plopeni SA desi era unicul sindicat reprezentativ din uzina >(anexa nr.18).

In schimb presedintele Sindicatului Liber, care nu reprezenta salariatii uzinei plopenare conform CCM 2008-2010, era invitat si chiar a semnat procesul verbal al concedierii colective, finalizata cu data de 24.11.2009, incheiat cu AJOFM Prahova dar si organigrama societatii avizata in sedinta Consiliului de administratie din data de 25.11.2010 >(anexa nr.19).

De fapt, concedierea colectiva, finalizata cu data de 24.11.2009, ilegala si din punctul de vedere al ITM Prahova, a fost al doilea atac impotriva SITECO avand ca tinta  eliminarea a cat mai multi salariati-membri SITECO, adica si cei care nu au vrut sa se retraga la ordinul conducerii uzinei din Sindicatul SITECO.

Din cei 80 de concediati colectiv, toti membri SITECO cu 2 luni inainte de concediere, au fost retrasi, la finalul procedurii, prin anularea deciziilor de desfacere a CIM : Andrei Emilian-lacatus si Miclea Constantin-sef garaj, “plecati” de la Sindicatul SITECO intre timp. Prietenii stiu de ce !

Doi membri SITECO: Stancu Spirea-pompier, cerere nr.2335/13.11.2009 si Stan Stelian-inginer, cerere nr.XXVIII502164/13.11.2009, desi au depus contestatii in termenul legal si au optat pentru un alt loc de munca conform celor oferite chiar in decizia de desfacere a CIM nu au primit nici macar un raspuns de la conducerea uzinei >(anexa nr.20–ex. decizie). – 3 –

La sedinta Consiliului de administratie din data de 26.08.2009 s-a discutat si s-a aprobat programul de restructurare-disponibilizare. Sindicatul SITECO nu a fost invitat desi era sindicatul reprezentativ.

A fost invitat si a participat Sindicatul Liber, mereu de acord cu desfiintarea locurilor de munca dar mai ales  foarte interesat de concedierea membrilor SITECO.

Incalcarea dispozitiilor art.30, alin.1 din Legea sindicatelor constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda.

ITM Prahova s-a descalificat prin raspunsul transmis >(anexa nr.21).

Colaborarea sindicala partinitoare si discriminatorie a conducerii SC Uzina Mecanica Plopeni SA, cu complicele pseudolider al Sindicatului Liber, a fost si este evidenta.

Este  cat  se  poate  de  clar ca  Sindicatul  SITECO Plopeni  desi  era  reprezentativ  si  a negociat si  a semnat  CCM  2008-2010  al  SC Uzina Mecanica Plopeni SA  nu  era  sindicatul de suflet al conducerii uzinei plopenare, filiala a CN ROMARM SA aflata in administrare speciala cu luna octombrie 2009.

In Raportul CN ROMARM SA nr.2805/17.10.2008 se preciza la punctul 7: “Fata de cele prezentate,   apreciem  ca   managementul   practicat  de   conducerea   executiva  a  filialei este defectuos…”.

Controlul a fost efectuat in baza sesizarilor Sindicatului SITECO Plopeni, cele 7 concluzii confirmand vinovatia si incompetenta conducerii uzinei care nesanctionata atunci, si-a gasit in sfarsit de lucru: desfiintarea in regim de urgenta a Sindicatului SITECO Plopeni >(anexa nr.22-extras).  “Scopul scuza mijloacele!”

Membrii biroului operativ SITECO au fost primii “vanati”: chemati in comisii de cercetare disciplinara, sanctionati de la avertisment pana la desfacerea contractului individual de munca, concediati colectiv si individual, “plimbati” prin uzina prin schimbarea abuziva a locului de munca, detasati, ademeniti, provocati, dezbinati, umiliti…saptamana dupa saptamana, luna de luna, din luna mai 2009 cu primele retrageri fortate, noiembrie 2009 prin disponibilizare colectiva, ianuarie 2010 prin concediere individuala si pana in luna martie 2010 cu ultimii doi membri SITECO care au cedat dupa ce au fost chemati in fata comisiei de cercetare disciplinara fiind amenintati ca vor fi dati afara daca nu renunta la calitatea de membru al Sindicatului SITECO.

Conducerea societatii a dat sanctiuni abuzive, ilegale, in lipsa unui Regulament Intern avizat de sindicatul semnatar al CCM 2008-2010, Sindicatul SITECO,  si nici nu l-a adus la cunostinta salariatilor, incalcare contractuala sesizata si confirmata de ITM Prahova in doua randuri >(adresa nr.23).

CCM 2008-2010, art.149/4: ”Administratia se obliga sa reactualizeze Regulamentul Intern cu prevederile cuprinse in prezentul contract in termen de 30 de zile calendaristice de la data semnarii acestuia, cu consultarea sindicatului semnatar”.

Codului Muncii art.259/1: “Regulamentul intern se aduce la cunostinta salariatilor prin grija angajatorului si isi produce efectele fata de salariati din momentul incunostintarii acestora”. Din decembrie 2008 pana in septembrie 2009 Regulamenrul Intern al SC Uzina Mecanica Plopeni SA  nu putea produce efecte.

Membrii Sindicatului SITECO au fost sanctionati abuziv in baza unui R.I. secret:

 • Sercau Toma-lacatus mecanic-lider SITECO in compartimentul Gavanel, a primit avertisment scris, in final a fost concediat colectiv, inspectorii din cadrul ITM Prahova au fost mintiti-dezinformati ca sanctiunea nu exista >(anexa nr.24A),
 • Nita Marian-controlor de calitate-lider SITECO in compartimentul CTC, a fost chemat in comisia de cercetare disciplinara in data de 18.02.2010. A fost lasat in pace, impreuna cu colegul de munca si de sindicat Radulescu Adrian, dupa ce amandoi au semnat cereri de retragere din Sindicatul SITECO >(anexa nr.24B),
 • Alexandrescu Emilian-inspector sef calitate, a primit avertisment scris, a fost trecut pe post de simplu inginer apoi concediat colectiv (in instanta de judecata a castigat cele 2 procese: anularea avertismentului si plata diferentei de salariu>(anexa nr.24C),
 • Tintea Ion-pompier-vicepresedinte SITECO a fost concediat colectiv desi era protejat prin Legea sindicatelor si CCM 2008-2010 art.138/1 >(anexa nr.25),

– 4 –

 • Lungu Vasile-sef serviciu paza si administrativ-vicepresedinte SITECO, a fost sanctionat cu desfacerea CIM, desi era protejat prin Legea sindicatelor si CCM 2008-2010 art.138/1, in urma unui denunt aranjat de conducerea uzinei cu Geanta Ecaterina-femeie de serviciu, cooptata si in actiuni de convingere a unor membri SITECO sa paraseasca Sindicatul SITECO >(anexa nr.25A),
 • Bulgaru Gheorghe-sef formatie proiectare tehnologii, a fost concediat cu data de 29.01.2010 >”pentru apartenenta politica… si sindicala”, a castigat in instanta de judecata dupa mai bine de un an >(anexa nr.26),
 • Dinu Mihai si Oancea Romulus- tehnicieni, au fost detasati la SC FEHS  Baicoi SA fara a fi respectate prevederile CCM si fara un motiv real…pana au cedat si au semnat retragerile din Sindicatul SITECO >(anexa nr.27)…
 • Ene Cristina a fost concediata colectiv >prin decizia nr.75/05.11.2009 Simona Nistor (retrasa printre primii din Sindicatul SITECO >04.05.2009) a fost rasplatita fiind numita responsabil cu probleme de arhiva la doar o zi  dupa desfiintarea prin concediere colectiva a postului ocupat de Ene Cristina, loiala sindicatului pana la capat, aflata si in concediu de odihna planificat ?! >(anexa nr.27A)…

Ultimul sindicalist SITECO “vanat” dar greu de prins: presedintele  Sindicatului SITECO !?

Protectia oferita de Legea sindicatelor a functionat pentru presedintele SITECO: CIM suspendat din anul 2001. Si asta in urma experientei cu CIM  desfacut  abuziv de catre administratia uzinei plopenare in anul 2000 dupa greva de avertisment de 2 ore contestata dar declarata legala de catre Tribunalul Prahova.  Cosmarul unei greve pe termen nelimitat si demisia iminenta au fortat mana directorului general care a considerat ca prin indepartarea sefului protestatarilor acestia se potolesc si renunta la negocierea CCM.  S-a inselat!  Justitia a fost oarba si a decis prompt, sanctionand irevocabil abuzul directorial.

“Prin incercarea aceasta (desfacerea CIM al liderului Sindicatului SITECO Plopeni) SA Plopeni a dorit sa creeze o distantare intre administratiile societatii si majoritatea oamenilor care lucreaza in societate  astfel ca, prin neutralizarea liderilor, cei care muncesc sa nu mai aiba nicio posibilitate de a recurge la revendicari…s-ar crea un recurs periculos national …toti liderii de sindicat din tara ar fi, dupa aceea indepartati din pozitiile pe care le ocupa astfel incat veriga cea mai importanta, cei care apara drepturile muncitorilor, sa nu mai poata fi obtinute pe cale legala” declara in anul 2000 avocatul Marius Severin >(anexa nr.28).

“Liderului sindical de la SITECO Plopeni, dl. Voinea Mircea, i-a fost desfacut CIM pentru simplul fapt ca doreste relatii de munca in spiritual legilor in vigoare si nu adera la “protocolurile” Administratie- Consiliu sindical in care se negociaza doar drepturile celor doua parti mentionate mai sus.” scria in Comunicatul din data de 12.09.2000 Gheorghe Sora presedintele FNS Solidaritatea Metal afiliata la CNS Cartel Alfa >(anexa nr.29).

 

B. Incepand cu anul 2010 am avut accesul, la intrarile in societate: pavilion administrativ si poarta uzinei, restrictionat si conditionat de aprobarea directorului general, desi erau inca valabile legitimatiile vechi pentru ceilalti salariati. Fiind liderul sindicatului reprezentativ si semnatar al CCM aveam statut de vizitator si trebuia sa las buletinul la intrare si atunci cand ma duceam la sediul sindicatului aflat la 10m de poarta uzinei. S-au innoit legitimatiile de serviciu in anul 2010 dar eu nu am inca una.

Liderii impostori si someri ai Sindicatului Liber umblau pe unde vroiau prin uzina.

 

C. Sediul Sindicatului SITECO a functionat la intrarea in uzina, in cladirea unde isi desfasoara activitatea serviciul de paza. Sediul sindicatului a fost distrus deliberat cand tabla de pe acoperis a fost deteriorata pe motiv ca s-a curatat zapada. Cu ocazia primului  dezghet din luna ianuarie 2010, apa infiltrata prin tavanul de beton curgea  ca la robinet.

Conducerea uzinei a fost atentionata verbal si apoi prin adresa nr.177/06.01.2010, inregistrata sub nr.87/06.01.2010 >(anexa nr.30). Degeaba, nu s-a facut nicio interventie.

– 5 –

Dupa 2 luni de zile, in care zilnic trebuia scoasa apa, sediul a fost abandonat. Acum TOTUL este plin de mucegai. Arhiva sindicatului, mobilierul si aparatura electrotehnica si de calcul (frigider, ventilator, Xerox, PC) sunt distruse >(anexa nr.31)

Sindicatul Liber are sediul in Pavilionul administrativ, la parter. Este compus din doua camere. A fost biroul  directorului cu restructurarea si reorganizarea societatii.

 

D. De sarbatori, directorul de productie STEFAN MARIN, scos in coma alcoolica, in anul 2005 din pirotehnie, de amanta cu autoturismul acesteia, imi expedia sms-uri macabre, de genul : “Sa mananci sarmale si friptura cu Ion Balan cu George Marin si Mitica Jarave…”>24 decembrie 2009, ora: 23:14:47, “Te asteapta ION BALAN  GEORGE MARIN  JARAVETE cu cozonac si miel…”>03 aprilie 2010, ora: 21:12:57.

Este evident ca turmentatul director, anesteziat suficient, se afla in starea lui normala de lucru dar nu mai distingea pe telefon, la acele ore inaintate, unele semne de pe taste si nici linia groasa de demarcatie dintre bun simt si psihopatie.

Cele trei nume au apartinut unor angajati decedati, fosti membri SITECO.

 

E. Conditionarile din scrisoarea-raspuns nr.49/19.05.2010 a conducerii uzinei, la solicitarea liderului Sindicatului SITECO de reintegrare pe postul avut anterior suspendarii la cerere, au incalcat prevederi de baza din Legea sindicatelor si CCM aplicabil >(anexa nr.32).

Pretentia administratiei de “incetarea calitatii de presedinte al Sindicatului SITECO” pentru ca acesta sa fie repus pe locul de munca ramas suspendat la cerere este un abuz cu conotatii penale in Legea sindicatelor.  Administratia si-a depasit cu mult si inadmisibil atributiile intrand in contradictie  cu  prevederi  extrem de  clare  din  Legea sindicatelor: art.1, alin.2: “organizatiile sindicale sunt independente fata de autoritatile publice,  de  partidele  politice  si de patronate”; art.9: “membrilor organelor de conducere alese ale organizatiilor sindicale li se asigura protectia legii contra oricaror forme de conditionare, constrangere sau limitare a exercitarii functiilor lor”.

Regula este ca presedintii de sindicat lucreaza ca salariati nemijlocit in cadrul societatii unde sunt angajati cu CIM pe perioada nedeterminata, beneficiind de toate drepturile legale si cele din CCM aplicabil.  Un presedinte de sindicat poate avea CIM suspendat ca exceptie de la regula. Este, in principal, o masura de protectie a liderilor impotriva abuzurilor administratiei.   Este evident ca suspendarea CIM poate fi ceruta oricand de solicitant si acordata la cerere de angajator doar pe perioada mandatului. Este o limita temporala maxima si obligatorie pentru angajator, beneficiarul mandatului putand folosi  acest drept, ca perioada de suspendare a CIM, dupa cum considera. In interiorul acestei perioade persoana cu functie electiva in cadrul sindicatului poate solicita oricand suspendarea sau revenirea pe postul pe care il ocupa conform CIM incheiat la angajare pe perioada nedeterminata. Reincadrarea se face imediat, din momentul solicitarii de catre persoana cu CIM suspendat la cerere. Reclamantul ca persoana indreptatita, hotaraste singur, unilateral, momentul revenirii asa cum a hotarat si ziua suspendarii.

Acest conflict de drepturi face obiectul dosarului nr.3079/105.2010.

 

F. Directorul general dar si pseudoliderul Sindicatului Liber au solicitat instantei de judecata sa constate nulitatea absoluta a  CCM  2008-2010 al SC Uzina Mecanica Plopeni SA, semnat doar de Sindicatul SITECO Plopeni, dosare nr.3955/105/2009 si nr.6197/105/2009 si  respectiv dosar nr.44/105/2009.

Ghinionul  din  curtea  justitiei nu i-a descurajat  pe cei doi “conducatori” coalizati  si motivati,  mai mult ca niciodata,  sa  scape  de  “factorul  perturbator” cu orice pret.

Acum, administratia uzinei sponsorizeaza lunar, conform CCM, cu peste 3 500 de lei Sindicatul Liber cu conducatori someri iar cu Sindicatul SITECO Plopeni a ajuns in instanta de judecata(dosar nr.6250/2009) pentru drepturi banesti neachitate de ani de zile.

 

– 6 –

Bagat la inaintare, fiind indatorat administratiei, liderul impostor al Sindicatului Liber a formulat cerere reconventionala la Judecatoria Ploiesti, dosar nr.9623/281/2010, prin care a solicitat sa se constate incetarea persoanei juridice identificata sub denumirea Sindicatul  SITECO… ca urmare a modificarii statutului in sensul ca nu mai indeplineste conditiile prev. de Legea 54/2003 a sindicatelor cu privire la functionarea unei organizatii sindicale si sa se dispuna inscrierea in Registrul special tinut la Judecatoria Ploiesti a incetarii activitatii persoanei juridice mentionate.”

Legea sindicatelor stipuleaza la capitolul III, art.36: “Organizatiile sindicale se pot dizolva prin hotararea membrilor sau delegatilor acestora, adoptata conform statutelor proprii, art.39: Organizatiile sindicale nu pot fi dizolvate si nu li se poate suspenda activitatea in baza unor acte de dispozitie ale autoritatilor administratiei publice sau ale patronatelor.”

Mita mascata prin “legea partilor” si discriminarea sindicala fac parte de mult timp din modalitatea originala de lucru si de pseudonormalitate a uzinei plopenare.

Este extrem de controversata aceasta grija a administratiei plopenare,  bazata pe banii si asa putini ai uzinei, pentru sindicatul de suflet, bani care ajung de fapt in buzunarele unor persoane “speciale” dar somere in raport cu filiala plopenara.

 

G. Bataia de joc a conducatorului societatii a fost fara limite, CCM 2008-2010 fiind, pentru el si complicele sindical, bun doar de atacat in instanta de judecata pentru a fi anulat:

 • a refuzat sa renegocieze CCM 2008-2010 conform art.3/3: ”…Capitolele privind salarizarea, durata timpului de  lucru, programul de lucru si conditiile de munca, vor fi negociate anual, la inceputul anului” >(anexa nr.33);
 • a refuzat “… solutionarea pe cale amiabila a litigiilor intervenite cu ocazia executarii prezentului CCM” in cadrul Comisiei paritare, art.9 si art.153 >(anexa nr.34);
 • a inregistrat CCM 2010-2011 la  DMIS Prahova cu o luna mai devreme >(anexa nr.35);
 • a limitat dialogul social la 2 ore, vineri intre orele 14-16, conform programului afisat pe usa directorului general >(anexa nr.36)…

In ziua de vineri si dupa ora 14,  directorul general avea alte preocupari… in afara uzinei, “audienta” cu sindicatul, o bascalie de fapt, nu a avut loc niciodata.

 • a angajat personal fara respectarea conditiilor din Codul Muncii art.72 si CCM 2008-2010 al SC Uzina Mecanica Plopeni SA art.14/2 si art.95, asa cum a constatat si ITM Prahova si CN ROMARM SA in Raportul nr.2805/17.10.2008 >(anexa nr.37),
 • a refuzat sa comunice periodic salariatilor situatia economica si financiara a societatii conform art.40, alin.2/d din Codul Muncii >(anexa nr.38),
 • a practicat o discriminare fatisa, deliberata, in privinta salarizarii fata de membrii Sindicatului SITECO, in incercarea disperata de a descuraja activitatea unui sindicat real, extrem de atent la problemele sociale si la evolutia uzinei din Plopeni, incalcand art.11/2 si art135/2 din CCM 2008-2010 al SC Uzina Mecanica Plopeni SA >(anexa nr.24B)…

 

Solicitam organelor abilitate de lege efectuarea actelor premergatoare inceperii urmaririi penale a celor gasiti vinovati.

 

IN  DREPT: Legea nr.54/2003, Codul Muncii, Codul de procedura penala.

Probatoriu: inscrisuri si martori.

 

Lider(i)

ing. Mircea  Octavian  VOINEA

 

 

 

DOMNULUI PRIM-PROCUROR al PARCHETULUI de pe langa TRIBUNALUL PRAHOVA – 7 –                                        

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Om de afaceri, filmat cum închide robinetul de apă pentru irigațiile din Prahova. Acuzații grave la adresa ANIF

După ce Observatorul Prahovean a publicat imagini privind starea...

Cum și-a bătut joc administrația Volosevici de fondurile europene. Două proiecte majore, ”reevaluate” pe banii noștri

Din cauza incompetenței actualei administrații, Ploieștiul a pierdut o oportunitate unică de a se dezvolta cu ajutorul Uniunii Europene.

Conducerea Poliției Prahova a fost schimbată. Cine este noul șef al IPJ

Începând de luni, 15 iulie 2024, Inspectoratul de Polției...

Trei zile de festival în Parcul Bucov. Republik Fest primul festival fusion-simfonic din România

Ne-am dorit să avem o comunitate în care evenimentele de top să devină atracții naționale, să ne bucurăm de muzică de calitate într-o atmosferă civilizată. Și vom avea!

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

FC Petrolul – Gloria Buzău, în prima etapă din Superligă

Partida are loc pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Este debutul lui Mehmet Topal pe banca prahovenilor

Trei turiști blocați pe Valea lui Zangur, recuperați de către salvamontiștii prahoveni

Turiștii au rămas blocați pe traseu și au avut nevoie de intervenția salvatorilor montani

Canicula influențează șoferii. Medic ploieștean: „Nervozitatea apare pentru că încetinește buna funcționare a creierului”

Canicula din aceste zile influenţează inclusiv comportamentul şoferilor şi pe cel al pietonilor

Volosevici și finalizarea. Pe 15 mai ne anunța că ”Bulevardul Castanilor este gata!” Pe 15 iulie reîncepe șantierul

”Proiect Volosevici: În timp ce unii doar vorbesc, eu FINALIZEZ proiecte importante pentru orașul Ploiești!”
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Tânără ucisă de urs în Prahova. Noi detalii despre tragedia din Bucegi

Împușcarea urșilor este o soluție la această criză care provoacă noi victime?
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

FC Petrolul – Gloria Buzău, în prima etapă din Superligă

Partida are loc pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Este debutul lui Mehmet Topal pe banca prahovenilor

Trei turiști blocați pe Valea lui Zangur, recuperați de către salvamontiștii prahoveni

Turiștii au rămas blocați pe traseu și au avut nevoie de intervenția salvatorilor montani

Canicula influențează șoferii. Medic ploieștean: „Nervozitatea apare pentru că încetinește buna funcționare a creierului”

Canicula din aceste zile influenţează inclusiv comportamentul şoferilor şi pe cel al pietonilor

Volosevici și finalizarea. Pe 15 mai ne anunța că ”Bulevardul Castanilor este gata!” Pe 15 iulie reîncepe șantierul

”Proiect Volosevici: În timp ce unii doar vorbesc, eu FINALIZEZ proiecte importante pentru orașul Ploiești!”
- Publicitate -