taximetrist-batut-masina-furata.jpg

Joi poliţiștii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reținut un bărbat, în vârstă de 36 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și distrugere, după ce a sustras un taxi, prin exercitarea unor acte de violență asupra șoferului.

La data de 19 octombrie a.c., polițiști din cadrul Secției 2 au fost sesizați prin intermediul 112, de către un bărbat, în vârstă de 53 de ani, taximetrist, cu privire la faptul că a fost agresat fizic de către un client, care ulterior i-a sustras autoturismul.

În urma investigațiilor desfășurate a rezultat faptul că la data menționată, în jurul orei 08.30, victima a luat doi clienți din municipiul Câmpina, județul Prahova, care i-au solicitat să-i transporte la București,  iar ulterior la aeroportul Otopeni. În timp ce se aflau pe șoseaua București – Ploiești, în zona unei intersecții, unul dintre clienți a tras frâna de mână, a oprit autoturismul și a exercitat acte de violență asupra șoferului, acesta din urmă reușind însă să iasă din autovehicul și să strige după ajutor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, în fața și în spatele taxiului au oprit alte două autoturisme, timp în care bănuitul s-a urcat la volanul taxiului și a demarat, lovind pentru a-și asigura scăparea cele două mașini.

La scurt timp de la comiterea faptei a fost depistat și imobilizat bărbatul, acesta fiind condus pentru audieri la sediul Secției 2 Poliție.

Totodată, a fost identificat cel de-al doilea pasager din taxi, despre care victima a declarat că nu a a avut nicio implicare în comiterea faptei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii unei infracțiuni de tâlhărie și a două infracțiuni de distrugere, cu cel în cauză în stare de reținere, urmând a fi prezentat magistraților.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Poliției Transporturi Aeroport Otopeni și Punctul de Trecere al Frontierei Otopeni și al Inspectoratului de Poliție al județului Ilfov.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Auto-moto
  • Miercuri, 20 Iunie 2018
  • De Roxana Tănase

Accident grav pe DN1, la Nistorești

Accidentul s-a produs miercuri dimineață, pe DN1, după ce șoferul unui autoturism, care se deplasa spre Brașov, a intrat pe contrasens într-o betonieră. La fața locului s-au deplasat mai multe...

Eveniment
  • Marți, 19 Iunie 2018
  • De Mihai Popescu

Accident în Ploiești. O persoană rănită

Un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane s-a produs marți seară în zona de Nord a Ploieștiului, la intersecția străzilor Găgeni și Cameliei.  Potrivit primelor cercetări efectuate de...

Auto-moto
  • Marți, 19 Iunie 2018
  • De Andra Ilie

Trafic blocat pe DN 1, la intrare în București

Traficul este blocat complet pe DN1, în urma unui grav accident de circulaţie produs la intrarea în Bucureşti.  Două dintre cele trei benzi de circulaţie sunt blocate, coloana de maşini măsurând...

Eveniment
  • Marți, 19 Iunie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Biciclist acroșat de un autoturism la Gherghița

Un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane s-a produs marți dimineață în jurul orei 6.50 pe DJ100B, la Gherghița.  Potrivit IJP Prahova, un biciclist a fost acroșat de un autoturism. Victima...