taximetrist-batut-masina-furata.jpg

Joi poliţiștii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reținut un bărbat, în vârstă de 36 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și distrugere, după ce a sustras un taxi, prin exercitarea unor acte de violență asupra șoferului.

La data de 19 octombrie a.c., polițiști din cadrul Secției 2 au fost sesizați prin intermediul 112, de către un bărbat, în vârstă de 53 de ani, taximetrist, cu privire la faptul că a fost agresat fizic de către un client, care ulterior i-a sustras autoturismul.

În urma investigațiilor desfășurate a rezultat faptul că la data menționată, în jurul orei 08.30, victima a luat doi clienți din municipiul Câmpina, județul Prahova, care i-au solicitat să-i transporte la București,  iar ulterior la aeroportul Otopeni. În timp ce se aflau pe șoseaua București – Ploiești, în zona unei intersecții, unul dintre clienți a tras frâna de mână, a oprit autoturismul și a exercitat acte de violență asupra șoferului, acesta din urmă reușind însă să iasă din autovehicul și să strige după ajutor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, în fața și în spatele taxiului au oprit alte două autoturisme, timp în care bănuitul s-a urcat la volanul taxiului și a demarat, lovind pentru a-și asigura scăparea cele două mașini.

La scurt timp de la comiterea faptei a fost depistat și imobilizat bărbatul, acesta fiind condus pentru audieri la sediul Secției 2 Poliție.

Totodată, a fost identificat cel de-al doilea pasager din taxi, despre care victima a declarat că nu a a avut nicio implicare în comiterea faptei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii unei infracțiuni de tâlhărie și a două infracțiuni de distrugere, cu cel în cauză în stare de reținere, urmând a fi prezentat magistraților.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Poliției Transporturi Aeroport Otopeni și Punctul de Trecere al Frontierei Otopeni și al Inspectoratului de Poliție al județului Ilfov.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.