taximetrist-batut-masina-furata.jpg

Joi poliţiștii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reținut un bărbat, în vârstă de 36 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și distrugere, după ce a sustras un taxi, prin exercitarea unor acte de violență asupra șoferului.

 

La data de 19 octombrie a.c., polițiști din cadrul Secției 2 au fost sesizați prin intermediul 112, de către un bărbat, în vârstă de 53 de ani, taximetrist, cu privire la faptul că a fost agresat fizic de către un client, care ulterior i-a sustras autoturismul.

În urma investigațiilor desfășurate a rezultat faptul că la data menționată, în jurul orei 08.30, victima a luat doi clienți din municipiul Câmpina, județul Prahova, care i-au solicitat să-i transporte la București,  iar ulterior la aeroportul Otopeni. În timp ce se aflau pe șoseaua București – Ploiești, în zona unei intersecții, unul dintre clienți a tras frâna de mână, a oprit autoturismul și a exercitat acte de violență asupra șoferului, acesta din urmă reușind însă să iasă din autovehicul și să strige după ajutor.

Astfel, în fața și în spatele taxiului au oprit alte două autoturisme, timp în care bănuitul s-a urcat la volanul taxiului și a demarat, lovind pentru a-și asigura scăparea cele două mașini.

 

La scurt timp de la comiterea faptei a fost depistat și imobilizat bărbatul, acesta fiind condus pentru audieri la sediul Secției 2 Poliție.

Totodată, a fost identificat cel de-al doilea pasager din taxi, despre care victima a declarat că nu a a avut nicio implicare în comiterea faptei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii unei infracțiuni de tâlhărie și a două infracțiuni de distrugere, cu cel în cauză în stare de reținere, urmând a fi prezentat magistraților.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Poliției Transporturi Aeroport Otopeni și Punctul de Trecere al Frontierei Otopeni și al Inspectoratului de Poliție al județului Ilfov.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Național
  • Luni, 19 Februarie 2018
  • De Mihai Popescu

Alertă cu bombă la Curtea de Apel București

Poliția Capitalei a fost sesizată luni, prin 112, cu privire la faptul că în interiorul Curţii de Apel București se află o bombă. Autorităţile evacuează clădirea şi a fost solicitat şi sprijin...

Auto-moto
  • Luni, 19 Februarie 2018
  • De Andra Ilie

Accident la intrare în Ploiești. Trafic deviat

Două mașini au fost implicate, în această dimineață, într-un accident la intrare în Ploiești. Potrivit primelor informații, accidentul s-a produs la intersecția străzii Alba Iulia cu DJ 102, la 500 de...

Auto-moto
  • Duminică, 18 Februarie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Accident în Bucov. Trei persoane rănite

Trei persoane au fost rănite duminică seara în jurul orei 18,40 în urma unui accident rutier produs în satul Bucov, la intersecția DJ 102 E cu DC 150.  Potrivit IJP Prahova, în accident au fost...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești