furt-la-1-mai-telefon-mobil.jpg

Doi elevi de clasa a IX-a din liceul 1 Mai au ajuns joi în atenția Poliției după ce au furat în timpul orei de sport telefonul unei colege. 

Potrivit surselor noastre, furtul s-a produs în vestiarul sălii sport. Victima ar fi fost îmbrățișată de unul dintre autorii furtului, moment în care celălalt i-a sustras telefonul mobil din buzunarul de la spate al pantalonilor. Victima și-a dat seama de lipsa telefonului la aproximativ 10 minute după acest episod și a sesizat patrulă de jandarmi care acționa în zona instituției de învățământ.

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, în urma investigațiilor efectuate au fost depistați autorii furtului, aceștia fiind doi elevi ai liceului, în vârstă se 16, respectiv 15 ani. Fiind întrebați cu privire la fapta sesizată, aceștia au recunoscut furtul, menționând faptul că au ascuns telefonul într-un gard viu din apropierea liceului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Deplasându-se la locul indicat de autori, jandarmii au găsit telefonul, acesta fiind ascuns sub o pungă de plastic. În cauză au fost întocmite documente de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. Telefonul a fost restituit persoanei vătămate. 

Potrivit IPJ Prahova, atât victima cât și autorii furtului sunt colegi de clasă, însă tânăra nu a depus plângere împotriva autorilor furtului.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.