politia-locala-ploiesti-amenzi-ploiesti.jpg

Prin specificul activității desfășurate, polițiștii locali au efectuat în perioada 09-12 octombrie 2017 o serie de acțiuni având ca scop prevenirea, depistarea și sancționarea faptelor ce contravin ordinii și liniștii publice, circulației rutiere, normelor unui comerț civilizat, regulilor de efectuare a lucrărilor edilitare sau de protecție a mediului, precum și celor ce reglementează spațiul locativ comun.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 234 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 53.830 lei.
Ca urmare a activităților de patrulare, faptele contravenționale sancționate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au constat în tulburarea liniștii și ordinii publice, consumul de alcool pe domeniul public, deținerea de acte de identitate expirate, abandonul deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, precum și circulația cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele stabilite de Consiliul Local Ploiești.

Permanent, s-a acționat și în zonele frecventate de cerșetori și parbrizari, în intersecțiile și sensurile giratorii aflate pe axa nord-sud a municipiului. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au efectuat în perioada 10-12 octombrie 2017 acțiuni ce au vizat transportul de persoane cu microbuze sau autobuze, precum și circulația autovehiculelor cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone. Acțiunile s-au desfășurat pe străzile: Mihai Bravu, Depoului, Democrației, Vasile Milea, Gheorghe Doja, Gheorghe Grigore Cantacuzino, Sondelor, Alexandru Vlahuță, Găgeni, Ștefan cel Mare, Ștrandului, Bd. Independenței, Șoseaua Vestului, Piața 1 Decembrie 1918.

Au fost verificați un număr de 198 de conducători auto, fiind aplicate 101 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 25.500 lei.

Consilierii Serviciului Control Comercial au dat curs sesizărilor referitoare la disconfortul produs de funcționarea unor societăți comerciale în apropierea locuințelor și au verificat 15 agenți economici ce au solicitat obținerea avizului pentru stabilirea programului de funcționare. De asemenea, au monitorizat permanent zonele adiacente Halelor Centrale, Piețelor Malu Roșu, Nord și Sud pentru prevenirea și combaterea comerțului stradal neautorizat.

Consilierii din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții, Afișaj Stradal și Protecția Mediului au verificat respectarea normelor legale privind efectuarea lucrărilor de demolare, de remediere a emanațiilor de gaze, de ridicare la nivel a capacelor de canal, execuția racordurilor de canalizare, lucrările de reparație a defecțiunilor la rețeaua electrică, împrejmuirea abuzivă a spațiului verde, pe străzi precum: Rariștei, Moliftului, Rudului, Dr. Bagdazar, Poștei, Națiunii, D. Bolintineanu, G. Coșbuc, Constanței, Bd. Independenței, Bd. Republicii, Piața Victoriei, Aleea Codrului. 

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au efectuat verificări în teren pentru depistarea persoanelor ce depozitează deșeuri de orice natură în afara recipienților de colectare, aceștia monitorizând platformele gospodărești din Centrul Civic, cartierele Mihai Bravu, Bereasca, Nord, Cina, zona Teleajen, Dâmbu și str. Rudului. 

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul evidenței persoanelor au verificat în cartierele 9 Mai, Sud, Malu Roșu, Bd. Republicii, aspecte privind deținerea și actualizarea cărților de imobil, prezența documentelor de informare a locatarilor la parterul imobilelor, în cazul unui număr de 32 asociații de proprietari, instruind reprezentanții acestora pentru remedierea neregulilor depistate.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.