badescu-ghita.jpg

Sebastian Ghiță și Iulian Bădescu au fost achitați de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care fostul deputat era acuzat că i-ar fi dat fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu o casă în schimbul finanţării echipei Asesoft. 

Potrivit Digi24.ro, care citează surse din cadrul ÎCCJ, fostul deputat Sebastian Ghiță a fost achitat luni de ÎCCJ în dosarul privind finanțarea ilegală a clubului Asesoft Ploiești. Aceeași decizie se pare că s-a luat și în cazul lui Iulian Bădescu.

În iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu sub acuzaţiile de dare, respectiv luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani. 

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiţă, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploieşti, susţinut de acesta din urmă, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în suma de 1.500.000 lei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru alocarea acelei finanţări, Iulian Bădescu ar fi pretins şi primit de la Sebastian Ghiţă, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de omul de afaceri, o casă de locuit situată în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat personal doar 124.000 de lei.

 

Decizia de astăzi nu e definitivă, ea putând fi atacată în termen de 10 zile.

Vom reveni cu amănunte!