jmecher-golf-nord.jpg

De când au fost construite refugiile pentru tramvai în Ploiești a apărut și o nouă specie de șofer: ”bizonus maximus” (fără legătură cu numărul de înmatriculare). Acesta manifestă un comportament sfidător la adresa semnelor ”ocolire prin partea dreaptă”, vrând se demonstreze tuturor că nu ascultă el de o bucată de tablă cu o săgeată pe ea. 

Dar ce te faci când, bizon fiind, un pieton grăbit, aflat și el ilegalitate (traversa pe roșu), îți sare în față? Îl calci? Oprești și îi acorzi prioritate? Dacă vă prinde Poliția pe amândoi? Deja sunt prea multe întrebări pe care ți le pui și începi să regreți că nu ai ascultat de bucata aia de tablă cu săgeată pe ea, nu-i așa? 

Ei bine, data viitoare când vrei să demonstrezi calitățile tale de șofer, ține cont de toate tablele alea pe care le vezi prin tot orașul că s-ar putea să te scape de amenzi și de problemele cu legea.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Chiar dacă îți vine imposibil a crede, noi, restul șoferilor conducem respectând tot felul de săgeți și semne și suntem scutiți de întrebările pe care ți le-ai pus tu astăzi la 10.36 când te-ai întâlnit cu o acea doamnă pe trecerea de pietoni de pe Șoseaua Nordului. 

Vă reamintim cu această ocazie că nerespectarea indicatorului ”ocolire prin partea dreaptă” (așa îi zice la bucata aia de tablă) reprezintă contravenție conform prevederilor art. 108 alin. 1 litera b din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. 

Astfel șoferii care se încumetă să execute o astfel de manevră se pot alege cu o amendă de până la 725 de lei, dar și cu puncte penalizare. Vezi video mai jos: