foto-fulger-sorin-bobea1.jpg

Miercuri ANM informa că Prahova intră sub atenționare de tip cod portocaliu de vreme rea începând cu ora 16.00. Meteorologii anunțau precipitații abundente, intensificări ale vântului, fulgere, tunete și grindină.

Elevii au fost trimiși acasă la ora 15.30, Comitetul pentru Situații de Urgență a luat decizia închiderii școlilor joi dimineață, iar după ora 17.00 prahovenii așteptau cuminți urgia să se dezlănțuie numai că.... nimic spectaculos nu s-a întâmplat. A plouat pentru o scurtă perioadă, au fost câteva fulgere și tunete, iar vântul a doborât trei copaci, probabil bătrâni și uscați. 

Codul portocaliu a expirat joi dimineață la ora 10.00, iar fenomenele extreme anunțate nu au creat probleme deosebite: doi copaci au căzut pe DN1 la Posada miercuri la ora 20.20, s-a (re)inundat zona de sub podul CFR din Sinaia de pe strada Cumpătu la ora 20,55, o casă a fost inundată la Băicoi la ora 21.10, două inundații ale părții carosabile au fost semnalate la Vălenii de Munte la 21.10 respectiv 21.15, o altă inundație de carosabil a fost semnalată la Sinaia pe Bulevardul Carol I la ora 21.15, o curte a fost inundată la Băicoi la ora 21.25, iar ultima intervenție a ISU Prahova a fost joi la ora 06.00 la Sinaia, pentru degajarea unui copac căzut. În total opt intervenții (8). 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ceva nu se leagă, cum bine a punctat Claudiu Vasilescu. ”Pe tot parcursul zilei am urmărit hărţile fronturilor atmosferice. Mişcarea lor se derula deasupra zonei noastre, dar de la ei nicio alertă. Aplicaţia după care dădusem prognoza indica precipitaţii, ceva descărcări electrice şi intensificări de vânt, însă nimic alarmant. Cine eram noi să contrazicem ANM-ul? Cum să strici „minunăţie” de alarmare publică făcută de autorităţi? [...] Va mai ploua astăzi şi mâine, vor mai fi ceva descărcări electrice, poate şi intensificări de vânt... dar nimic nu va spăla ruşinea unei alarmări publice fără precedent, fără acoperire.” 

Bonus, două fotografii spectaculoase surprinse în Ploiești de Sorin Bobea, un cititor fidel al ziarului nostru: 

foto-fulger-sorin-bobea2.jpg

foto-fulger-sorin-bobea1.jpg