arsuri-copil-weekend.jpg

Unul dintre minori, un băiat în vârstă de 12 ani, din Boldești Scăeni, dată fiind starea critică, a fost transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu din București. Tot aici a fost dus și un băiat de numai 3 ani, care prezenta arsuri pe 18% din suprafața corpului.

Neatenția poate conduce în multe cazuri la accidente extrem de grave. Un băiat în vârstă de 12 ani, din Boldești Scăeni, a avut nevoie, sâmbătă noapte, de ajutorul medicilor după ce s-a ars pe 30% din suprafața corpului. În momentul în care medicii de la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova au ajuns la fața locului, băiatul prezenta arsuri de gradul II și III. Inițial, copilul a fost transportat la Spitalul, de Pediatrie Ploiești, însă ulterior s-a decis transferul acestuia la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Duminică, alte două incidente au avut loc în Prahova. Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova au fost solicitați la un nou caz. Un băiat de numai trei ani, din Comarnic, prezenta arsuri de gradul II pe 18% din suprafața corpului. Inițial copilul a fost transportat la CPU Sinaia, apoi a fost transferat la Spitalul de Pediatrie Ploiești, pentru ca, în final, să ajungă la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Duminică noapte, în jurul orei 20.00, s-a înregistrat un caz asemănător, la Valea Târsei. De data aceasta este vorba despre un băiat în vârstă de doi ani care s-a ars cu lichid fierbinte pe 12% din suprafața corpului. Minorul a fost transportat inițial de o ambulanță la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Câmpina, iar ulterior a fost dus la Spitalul Județean Ploiești. 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.