974x468.jpg

Procurorii DIICOT l-au reţinut pentru 24 de ore pe Cristian Bîrzu, român convertit la Islam şi identificat cu indicatori de radicalizare, pentru săvârşirea infracţiunilor de acte de terorism, iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi trafic de migranţi.

 

Potrivit jurnaliştilor de la adevărul.ro, în acelaşi dosar, procurorii i-au mai reţinut pe Gabriel Pintilie, Cristian Aştefănoaiei şi Constantin Mandache  pentru săvârşirea infracţiunilor  de  iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat şi fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată.

Potrivit DIICOT, Cristian  Bîrzu, domiciliat în Roman, judeţul Neamţ, cetăţean român convertit la islam şi identificat cu indicatori de radicalizare, după ce a executat o pedeapsă privativă de libertate în regim de penitenciar în Germania şi în Romania, „şi-a exprimat intenţia de a comite atacuri cu bombă la adresa trupelor speciale ale Ministerului Afacerilor Interne care ar încerca capturarea sa în vederea reîncarcerării, acesta  aflându-se sub măsura controlului  judiciar într-un dosar aflat pe rolul Curţii de Apel Bacău”.

Continuarea pe adevărul.ro AICI

 

 

Eveniment
  • Vineri, 19 Ianuarie 2018
  • De Andra Ilie

Accident în zona Lămâița din Ploiești. FOTO

Accident, ieri dimineață, în zona Lămâița din Ploiești. Două mașini au intrat în coliziune în intersecția respectivă, accidentul soldându-se cu avarierea mașinilor. Un cititor ne-a trimis imagini de la...

Național
  • Marți, 16 Ianuarie 2018
  • De Mihai Popescu

Alina Bica a plecat în Costa Rica

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica, trimisă în judecată în mai multe dosare, a plecat în Costa Rica şi nu s-a mai prezentat la procese, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare. Potrivit surselor ...