hoti-iertati.jpg

O nouă metodă de furt de bani din autovehicule a fost semnalată miercuri în Prahova, însă chiar dacă făptașii au fost prinși, munca polițiștilor s-a dovedit a fi în zadar după ce hoții s-au împăcat cu păgubiții. Vizați sunt șoferii autoutilitarelor de marfă, iar ”rețeta” pare una simplă: în puținele minute în care șoferii fac livrările, aceștia își lasă mașinile descuiate, moment în care hoții intră în habitaclu și iau tot ce e de valoare. 

 

Două cazuri în care hoții au acționat după această metodă au fost semnalată miercuri în Prahova, în zona orașului Urlați. Autorii au fost prinși în aceiași zi de polițiști, însă cu toate că prejudiciul a depășit de suma de 3000 de lei, autorii furtului au fost ”iertați” de victime, astfel că hoții au scăpat nepedepsiți și sunt liberi. 

”Miercuri, 9 august a.c., polițiști din cadrul Postului comunal Ceptura au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras unui bărbat suma de 15 lei dintr-un portofel, pe care îl avea într-o autoutilitară, pe care o parcase pe raza comunei, iar ulterior acestea ar fi plecat spre orașul Urlați cu un autoturism.

Imediat, a fost anunțată Poliția Orașului Urlați despre autovehiculul în cauză, în scurt timp acesta fiind localizat în trafic de către o patrulă de siguranță publică. Ocupanții acestuia – trei bărbați din municipiul Urziceni, județul Ialomița, cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani, au fost conduși la sediul Poliției, iar în urma cercetărilor efectuate, au recunoscut că sunt autorii furtului.

 

De asemenea, din verificările efectuate, a mai rezultat faptul că, la comiterea faptei, ar mai fi participat alți doi ialomițeni, depistați ulterior pe raza orașului Urlați.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

În jurul orei 16.30, Poliția Orașului Urlați a mai primit o sesizare prin S.N.U.A.U 112, în care era reclamat un furt asemănător. De data aceasta, prejudiciul se ridica la suma de 3.000 lei, iar  autoutilitara din care ar fi fost sustrași banii era parcată pe o stradă din Urlați.

 

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că bănuiți de comiterea acestei fapte ar fi aceiași cinci ialomițeni.

Și în această cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

În ambele situații, prejudiciul a fost recuperat integral.

 

Cu toate acestea, pe parcursul cercetărilor, cei 5 bănuiți au reușit să determine părțile vătămate să renunțe la acuzații, în cauză intervenind împăcarea părților.

Se pare că aceștia ar fi vizat conducători de autoutilitare care efectuează servicii de aprovizionare și care, în timpul staționării pentru prestarea acestui serviciu la societăți beneficiare, ar fi lăsat pentru scurt timp portiera neasigurată. Timpul s-a dovedit a fi suficient, însă, pentru ca cei depistați să acționeze, în sensul sustragerii banilor lăsați nesupravegheați în habitaclu.

Atragem atenția tuturor posesorilor de autovehicule asupra riscurilor pe care le implică lăsarea la vedere, în habitaclu, a bunurilor ce pot face obiectul unui eventual furt. De asemenea, indiferent cât de puțin timp părăsiți autoturismul, portierele trebuie neapărat închise și asigurate. ” se arată într-un comunicat al IJP Prahova.