cercetari-nazi.jpg

Poliția Prahova a demarat o anchetă în urma publicării înregistrării video în care personajul care se comportă ca fiind patronul firmei de textile Unique Clothing își înjură și umilește angajații care au ”îndrăznit” să-și ceară banii la timp. Totodată oamenii legii s-au sesizat și cu privire la conținutul profilului de facebook al patronului, care a distribuit simboluri naziste.

În data de 16 iunie 2017 Eleftherios Vanellis, așa-zisul patron al Unique Clothing din Prahova și-a înjurat, umilit și amenințat angajații care au avut pretenția să-și primească salariile la timp. Cazul a intrat și în atenția Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova care a demarat miercuri o acțiune de control la societatea respectivă.

Pe profilul de facebook al bărbatului care își umilește angajații au fost publicate simboluri naziste, fapt pedepsit de legislația din România. Potrivit art. 5 din legea 107/2006 ”Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.“”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Până la acest moment, nu au fost depuse plângeri cu privire la incidentul filmat, care face obiectul materialului de presă și efectuează verificări în vederea lămuririi stării de fapt, urmând ca, în funcție de rezultatul acestora, să dispună măsurile care cad în competența politiei. De asemenea, ne-am sesizat și cu privire la conținutul profilului de pe rețeaua de socializare și am demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevazute de art 107/2006.”, a declarat pentru observatorulph.ro Marian Popescu, purtător de cuvânt al IJP Prahova. 

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ștefan Vlăsceanu
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Din anul 2013 face parte din echipa Observatorul Prahovean. Spune că mai are multe lucruri de învățat, nu s-a plictisit și nu vrea să facă altceva.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg