politisti-gura-salvare-lac.jpg

Un copil în vârstă de doar 13 ani a fost transportat miercuri seară în jurul 18.30 în stare critică la Spitalul de Pediatrie Ploiești după ce s-a înecat într-un lac de pe raza comunei Gura Vitioarei.

 

În jurul localității Gura Vitioarei sunt mai multe bălți pe care copii le folosesc drept ștranduri în zilele toride de vară. Așa s-a întâmplat și miercuri. Băiatul în vârstă de 13 ani a vrut să demonstreze celor doi prieteni cu care plecase la scăldat că este un bun înotător. Acesta a înotat până în mijlocul lacului și s-a scufundat, însă spre groaza amicilor nu a mai ieșit la suprafața.

Cei doi prieteni cu vârste de aproximativ 10 ani au încercat în zadar să-l scoată din apă. Când și-au dat seama că nu reușesc au început să strige după ajutor și au luat-o la fugă spre sat. Alți doi minori de aproximativ 14 ani aflați în apropiere au fost alertați de strigătele copiilor și au sărit în apă, reușind să-l recupereze pe băiatul de 13 ani și să-l ducă pe o insulă din mijlocul lacului. 

Ajunși în sat cei doi copii s-au îndreptat spre postul de poliție unde au povestit oamenilor legii ce s-a întâmplat. Potrivit IGPR agentul șef adjunct Marcel Cristean și agentul principal Marian Nicolae s-au îndreptat spre locul indicat de copii. 

 

”Ieri, în jurul orei 18.20, colegii noștri, agent șef adjunct de poliție Marcel Cristea și agentul principal de poliție Marian Nicolae, din cadrul Postului de Poliție Gura Vitioarei – Prahova, au fost anunțati că un copil, de 13 ani, s-a înecat într-un #lac.

La fața locului, polițiștii l-au observat pe adolescent pe o insulă din mijlocul lacului, scos din apă de prietenii lui.Polițiștii au sărit în apă, au ajuns la copil și au început resuscitarea acestuia, reușind să îl facă pe cel mic să își recapete semnele vitale, fiind preluat ulterior de medici.În acest moment, copilul este internat în spital, în stare gravă, dar stabilă.Îi dorim celui mic însănătoșire grabnică!”