tracking-device.jpg

Un prahovean gelos riscă să petreacă ani buni în spatele gratiilor după ce nu a vrut să accepte despărțirea de concubina sa. Acesta i-a montat femeii un dispozitiv GPS pe mașină și timp de câteva luni a urmărit-o, totul culminând cu o bătaie în parcarea unui mall din București, în care victime au fost femeia și noul iubit al acesteia. 

 

Potrivit DIICOT,  la data de 19.05.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatului MORARU ION-CĂTĂLIN, pentru săvârşirea infracţiunii de desfăşurare fără autorizare a activităţilor specifice de culegerii de informaţii supuse autorizării, inf. prev. de art. 26 al. 1 din Legea 51/1991 cu aplic art. 35 alin. 1 Cp.

Prin actul de sesizare s-a reţinut că începând cu luna septembrie 2016 până la data de 10-11.09.2016, inculpatul Moraru Ion Cătălin a montat pe autoturismul unei persoane  vătămate, un dispozitiv de urmărire şi localizare tip GPS, cu ajutorul căruia, în perioada de timp arătată mai sus, a monitorizat deplasările pe care aceasta le efectua.
În fapt s-a reţinut că inculpatul  Moraru Ion Cătălin şi persoana vătămată au avut o relaţie de concubinaj de aproximativ 2 ani de zile iar la data de 18.07.2016 persoana vătămată a întrerupt relaţia de concubinaj cu inculpatul.

În aceste împrejurări, în încercarea de a determina persoana vătămată să revină asupra acestei hotărâri, inculpatul  Moraru Ion Cătălin s-a deplasat, în repetate rânduri, atât la locuinţa persoanei vătămate cât şi la locul acesteia de muncă, ocazii cu care aceasta a fost ameninţată şi lovită de inculpat.

 

Astfel, începând cu data de 18.07.2016, de când inculpatul  Moraru Ion Cătălin şi persoana vătămată au încheiat relaţia de concubinaj, inculpatul a urmărit-o pe aceasta în mod repetat, atât la adresa de domiciliu cât şi la locul unde aceasta îşi desfăşura activitatea profesională.

Totodată, s-a reţinut că la data de 04.09.2016, inculpatul  Moraru Ion Cătălin a urmărit persoana vătămată, până în municipiul Bucureşti, în parcarea unui centru comercial, unde a lovit-o atât pe aceasta cât şi pe o persoană de sex masculin, cu care aceasta se întâlnise.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că inculpatul a cunoscut deplasarea pe care persoana vătămată a efectuat-o în acea zi în municipiul Bucureşti, întrucât anterior, fără drept, îi montase un sistem de urmărire prin GPS pe autoturismul acesteia.

 

În urma agresiunilor, persoana vătămată a suferit leziuni ce au necesitat un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale iar persoana vătămată cu care aceasta s-a întâlnit  a suferit leziuni ce au necesitat un număr de 25 de zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost  înaintat spre competentă soluţionare  Curţii de Apel Ploieşti.

Facem precizarea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile ar