consilier-local-breaza-arestat-preventiv-contestatie.jpg

Magistrații de la Tribunalul Prahova au respins luni contestația formulată de consilierul local din Breaza, acuzat de acte sexuale cu un minor, cu privire la măsura arestului preventiv.

 

Magistrații de la Tribunalul Prahova au considerat nefondată contestația consilierului local Gheorghe Cristian Brotoiu, cu privire la decizia judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Câmpina.

Vineri, instanța a decis arestarea preventivă a consilierului local acuzat de acte sexuale cu un minor în vârstă de 14 ani.

Astăzi consilierul local a primit încă o veste tristă. Instituția Prefectului va emite ordin de încetare, înainte de termen, a mandatului de consilier în cazul său. Mandatul de consilier local va fi declarat vacant. 

 

Reamintim faptul că Gheorghe Cristian Brotoiu a fost exclus și din PSD, partid pe listele căruia a candidat și a câștigat un mandat de consilier local la Breaza în iunie 2016.

Decizia Tribunalului Prahova

„31.07.2017
Ora estimata: 11:00
Complet: 7DL
Tip solutie: ca nefondat
Solutia pe scurt: În temeiul art. 4251, alin. 7, pt. 1, lit. b C.p.p. respinge ca nefondată contestaţia inculpatului BROTOIU GHEORGHE CRISTIAN, declarată împotriva încheierii penale nr. 74/UP/28.07.2017 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Câmpina. În temeiul art. 275, alin. 2 C.p.p., obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare către stat, în cuantum de 100 lei. Onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de 130 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, astăzi, 31.07.2017.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 287/2017 31.07.2017”