sofer-recalcitrant-spitalul-judetean-ploiesti.jpg

Un ploieștean s-a ales cu dosar penal pentru că a refuzat recoltarea de probe de sânge, în urma unui accident rutier. Polițiștii au fost nevoiți să utilizeze cătușele, după ce bărbatul a devenit recalcitrat la adresa personalului medical de la Spitalul Județean Ploiești.

 

Accidentul s-a produs miercuri seară, în jurul orei 18.50, pe raza localității Blejoi. Imediat, polițiștii Secției nr. 3 Blejoi au fost alertați prin sistemul 112 despre faptul că, în urma unui accident cu pagube materiale, în care două autovehicule s-au acroșat cu oglinda laterală, unul dintre șoferii implicați a părăsit locul incidentului și s-ar afla sub influența alcoolului.

„Polițiștii i-au identificat pe cei doi șoferi implicați opriți pe marginea DN 1, pe raza localității Blejoi. Unul dintre aceștia a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cel de-al doilea a refuzat testarea, astfel încât a fost condus la Spitalul Județean, unde nu numai că a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, dar a și devenit recalcitrant, adresând cuvinte jignitoare personalului medical. Astfel, cu sprijinul colegilor de la Secția nr. 2 Poliție Ploiești, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, domiciliat în municipiu, a fost încătușat și dus la audieri”, a precizat IPJ Prahova.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de refuz de recoltare a probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiindu-i totodată reținut permisul de conducere.

 

De asemenea, șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru provocarea de scandal în loc public şi adresarea de cuvinte jignitoare, a mai precizat IPJ Prahova.

 

Auto-moto
  • Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Trafic infernal pe centura de est a Ploieștiului

Lucrările de asfaltare, care se desfășoară în această dimineață pe centura de est a Ploieștiului, au transformat traficul într-unul de coșmar între caricatura de giratoriu de la Bucov și Blejoi. Se...