dz04MDAmaGFzaD0wZDkzMjdjNmZiZTc5ZTZjYTExMzY4YjA2ZDAwZDM0OA==.thumb.jpg

3 morţi şi 6 răniţi este bilanţul tragicului accident  produs în Ungaria, în apropiere de vama Borş, după ce şoferul român al microbuzului a adormit la volan şi a intrat într-un tir parcat regulamentar. Acesta a fost arestat pentru omor din culpă.

 

Poliţiştii maghiari au decis să-l reţină, după ce au aflat că românul de 35 de ani, condusese 1900 de km, fără pauze de odihnă, timp de 20 de ore. „O femeie i-a spus şi eu i-am spus: să te odihneşti o oră, două, nu contează când ajungem. Şi doamnele care au murit, o doamnă era în vârstă de 50 de ani şi o doamnă cu doi copii gemeni, i-au spus, dar el nu a dormit”, spune Gabriel Filip, victimă a accidentului, citat de digi24.

Pasagerii microbuzului au fost preluaţi din mai multe localităţi din Marea Britanie şi ar fi trebuit transferaţi într-un autocar cu destinaţia România. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, aşa că şoferul de 35 de ani s-a angajat să îi ducă pe toţi în ţară. „Când am ajuns la punctul de întâlnire s-a auzit că şoferul a plecat cu autocarul. Nu e nici o problemă băieţi, veniţi cu mine e ok tot”, spune Robin Lingurar, victimă a accidentului.

„În timpul deplasării, şoferul microbuzului a adormit şi astfel a intrat într-un camion parcat pe marginea drumului”, spune Denes Dobo, purtător de cuvânt la Poliţia Hajdu Bihar, Ungaria.

 

Foarte mulţi români plecaţi în vacanţe sau la muncă în Europa, se plâng că au călătorit şi căşătoresc în condiţii similare, spunând că nu au încotro, pentru că şoferii nu ţin cont de părerile lor şi de rugăminţile de a face pauzele obligatorii de odihnă. Suntem de părere că stă în puterea lor să facă ceva în acest dens, sunând la numărul de urgenţă şi relatând ceea ce se întâmplă. 

dz04MDAmaGFzaD1mOWYyOWI0Y2ZhM2I0MDBmZmI5NGJmNDk0ODExZjU2OA==.thumb.jpg

dz04MDAmaGFzaD0wZDkzMjdjNmZiZTc5ZTZjYTExMzY4YjA2ZDAwZDM0OA==.thumb.jpg

 

 

Eveniment
  • Duminică, 21 Ianuarie 2018
  • De Mihai Popescu

Incendiu într-un apartament din Ploiești. UPDATE

Un apel la 112 a anunțat în jurul orei 16:00 că într-un apartament din Ploiești a izbucnit un incendiu. Potrivit primelor informații, apartamentul este situat într-un imobil de pe strada Torcători. La fața...

Eveniment
  • Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Accident în Strejnicu. O persoană rănită

Un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme s-a produs sâmbătă dimineață în jurul orei 08.30 în satul Strejnicu.  Potrivit IJP Prahova accidentul s-a produs în zona bisericii din...

Eveniment
  • Joi, 18 Ianuarie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Două case au luat foc la Comarnic

Un incendiu puternic a izbucnit joi în jurul orei 11.40 la o casă din Comarnic, ulterior focul extinzându-se la o altă locuință din apropiere. ISU Prahova a trimis la fața locului cinci autospeciale de stingere...