mal-pamant-muncitor-tanar-bucov.jpg

Accidentul de muncă a avut loc joi dimineață, pe raza localității Bucov, în timp ce un angajat executa lucrări la o canalizare.

 

UPDATE: 11.58

Pompierii au reușit să-l scoată pe tânăr de sub malurile surpate. Acesta este evaluat medical și va fi transportat la spital.

WhatsApp Image 2017-07-27 at 11.58.23.jpeg

Știrea inițială:

 

Tânărul, în vârstă de 22 de ani, a fost surprins de un mal de pământ. La fața locului s-au deplasat echipaje ale Poliției, ale Serviciului de Ambulanță Prahova și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova.

Pompierii militari au intervenit pentru stabilizarea malului de pământ, în zonă fiind montant un parapet de siguranță.

Beneficiarul lucrării este Primăria Bucov și, potrivit edilului, Ion Savu, chiar ieri, personal, le-a atras atenția muncitorilor cu privire la acest pericol, dat fiind faptul că în ultima vreme a plouat în zonă.

 

„Se lucrează la astuparea unei conducte pentru transportul apelor pluviale de la Refractare la stația de epurare. Firma care efectuează lucrarea este SC Montin, Primăria Bucov fiind beneficiarul lucrării”, a declarat pentru Observatorulph.ro Ion Savu, primarul comunei Bucov.

Potrivit IJP Prahova, în cauză s-a deschis dosar penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, fiind sesizat și Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova, dat fiind faptul că incidentul este catalogat accident de muncă. 

Tânărul în vârstă de 22 de ani surprins de malul de pământ, potrivit SAJ Prahova, este conștient și urmează să primească asistență medicală.