perchezitii-ploiesti-plopeni-camatari-santaj.jpg

Polițiștii din Prahova, cu sprijinul celor de la Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat miercuri dimineață cinci percheziții domiciliare, la persoane bănuite de șantaj și cămătărie. Cinci persoane au fost reținute.

 

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au efectuat 5 percheziții domiciliare, la persoane bănuite de șantaj și cămătărie. Două descinderi au avut loc în municipiul Ploiești, iar alte trei în orașul Plopeni, a anunțat IJP Prahova.

„Din cercetări a reieșit că, în cursul acestui an, persoanele în cauză ar fi împrumutat bani cu dobândă unui număr de 7 persoane vătămate, pentru recuperarea acestora făcând uz de amenințări cu acte de violență. Dobânzile impuse ajungeau până la 150% din suma împrumutată. 10 persoane au fost aduse la sediu pentru audieri, anchetatorii urmând a dispune măsuri legale în consecință”, a precizat IJP Prahova, într-un comunicat de presă.

De la locațiile unde au avut loc perchezițiile, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 5 autoturisme, telefoane mobile, înscrisuri, precum și suma de 10.000 de lei.

 

La acțiune au participat luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Prahova, precum și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploiești.