masina-in-sant-accident.jpg

Polițiștii din Comarnic au depistat ieri, pe un drum din comuna Secăria, un șofer care staționa în autoturismul oprit perpendicular pe axul drumului.

 

În urma verificărilor, s-a constatat că acesta era sub influența alcoolului. Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul, domiciliat în Secăria, în vârstă de 53 de ani, nici nu posedă permis de conducere.

Se pare că șoferul ar fi consumat băuturi alcoolice în apropiere, după care a condus autoturismul aproximativ 300 de metri, când a intrat cu partea frontală a mașinii în șanțul de pe marginea drumului și a adormit. În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Totodată, față de proprietarul de drept al mașinii, respectiv o localnică de aceeași vârstă cu cel depistat, polițiștii au întocmit acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de incredintare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu deține permis sau se află sub influenţa alcoolului.

 

Consumul de alcool la volan este un fenomen întâlnit tot mai des pe drumurile din Prahova.

De exemplu, joi, 20 iulie, polițiștii au depistat un conducător auto din Mediaș, județul Sibiu, care circula pe DN 1 B, în comuna Bucov, deși se afla sub influența alcoolului. Etilotestul a indicat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care șoferul a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge. De asemenea, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În aceeași zi, un șofer a încercat să fugă de polițiști la un filtru din Ploiești pentru că era beat și nu avea permis (detalii AICI)