toxiinfectie.jpg

Pompierii și Serviciul Județean de Ambulanță Prahova intervin la această oră, 15.30, la Mănăstirea Sfânta Treime din Bușteni, acolo unde un grup de persoane acuză stări de vomă.

 

UPDATE: 17:30

Comisarii din cadrul Comisariatului Județean de Protecția Consumatorului (CJPC) au demarat un control la Mănăstirea din Bușteni, după ce 35 de turiști din Bușteni au reclamat că ieri s-au simțit rău, acuzând dureri abdominale și stări de vomă.

Citește și: Comisarii OJPC în control la Mânăstirea din Bușteni, unde 35 de persoane au acuzat dureri abdominale

 

UPDATE 17.00:

Un singur copil a fost transportat la Spitalul Sinaia. Este vorba despre o fetiță în vârstă de 11 ani, care acuza dureri abdominale. 

Citește și: O fetiță în vârstă de 11 ani a ajuns la spital, în cazul suspiciunii de toxiinfecție de la Mănăstirea din Bușteni

 

Potrivit ISU Prahova, este vorba de o urgenţă medicală în Buşteni la Mănăstirea Sf Treime unde 35 de persoane (din care 10 copii) acuză stări de vomă şi scaune diareice. Se deplasează la faţa locului pentru evaluare primară două echip SAJ (din care unul cu medic) şi un SMURD.

UPDATE: 16.00

Au fost cazate 35 de persoane, dar au fost evaluați doar 7 copii. Doar o fetiţă de 11 ani va fi transportată la Spitalul din Sinaia. Se pare că stările de rău au început de ieri. O parte din persoanele evaluate refuză transportul la spital.