spitalul-de-pediatrie-ploiesti.jpg

Fetița, din Aluniș, se pare că, într-o clipă de neatenție a părinților, ar fi înghițit ieri din substanța toxică. Copila a fost transportată de urgență la spital.

 

UPDATE: Acesta este al doilea caz de acest fel înregistrat în Prahova în decurs de numai câteva ore. O altă fetiță, în vârstă de doi ani, din Băicoi a fost adusă în noaptea de joi spre vineri la Spitalul de Pediatrie Ploiești, unde a fost diagnosticată cu intoxicație acută accidentală cu substanță toxică necunoscută.

O persoană a sunat la 112 și a anunțat că micuța, în vârstă de 18 luni, se simte rău. La fața locului s-a deplasat o ambulanță, care a preluat copila. 

 

Inițial, fetița a fost transportată la Spitalul Orașului Vălenii de Munte și, ulterior, a fost transferată la Spitalul de Pediatrie Ploiești, unde a fost diagnosticată cu intoxicație involuntară cu substanță toxică.

Medicii sfătuiesc părinții să nu lase la îndemâna copiilor substanțele toxice. Apariția bruscă la un copil a unor tulburări neurologice, însoțite de un mers nesigur, somnolență, convulsii fără febră, tulburări respiratorii, scădere bruscă a temperaturii pot fi primele semne care trebuie sa alerteze imediat părinții.